INTERREG kamp

Pon, 09.07.2007 - 11:33 -- mirjana.alapovic

U zoološkom vrtu na Paliću od 01. do 29 jula održava se Interreg kamp, pod pokroviteljstvom Evropske agencije za razvoj. Predviđene su 4 smene po 7 dana sa 30 dece iz Segedina, Subotice i sa Palića. Program je prilagođen uzrasti i sa decom rade nastavnici i saradnici Zoo vrta. Grupe se sastoje od 5-6 dece koja aktivno učestvuju u radu. Teme su: biljke, teraristika, ptice, ekologija, geografija i sisari. Ovaj deo proghrama je obavezan i odvija se u prepodnevnim satima. Poslepodne je namenjeno obilasku Subotice, jahanju u vrtu i na ergeli Kelebija, vožnji katamaranom, kupanju i brojnim sportskim aktivnostima i igrama.

Kamp je samo jedan radni paket projekta u okviru kojega su realizovane brojen aktivnosti: izgrađen je novi obrazovni centar u Zoo vrtu Palić, rekonstruisane stare učionice i opremljene su savremenim nastavnim sredstvima, radnici zoo vrta Segedin i palićkog su učestvovali u trodnevnoj razmeni, realizovana je zoopedagoška konferencija a 2 400 dece iz Subotice i isto toliko iz Segedina je učestvovalo u jednodnevnim posetama zoo vrtu u Segedinu i na Paliću.

Pun naziv prekograničnog projekta je: Dva evropska zoološka vrta u funkciji obrazovanja i vaspitanja javnosti, čiji su partneri Samouprava grada Segedina sa zoo vrtom Segedin i Zoo vrt Palić.

Autor teksta: 
Custom Search