Dragomir Tanović se oprostio od suđenja

Uto, 07.08.2007 - 17:00 -- dejan.vukovic

Naš sugrađanin inž. Dragomir Tanović do juče definitivno najbolji srpski fudbalski sudija oprostio se od daljeg suđenja pošto ga opet nema na listi Super lige.

Tanovićeva igračka karijera trajala je skoro dvadeset godina, za to vreme je promenio nekoliko klubova da bi karijeru završio u Mađarskoj. Odigrao je preko hiljadu utakmica što je bio samo uvod u sjajnu karijeru fudbalskog sudije gde je devet godina sudio u saveznom rangu takmičenja od toga čak osam na prvoligaškim terenima.

Najveći uspeh u karijeri zabeležio je sudeći večite derbije između Crvene Zvezde i Partizana, sedam puta je bio glavni arbitar. Od svih derbija najviše pamti duel na Marakani pred 60.000 ljudi kada je  Zvezda pobedilča sa 3:0 a Lotar Mateus tada trener Partizana mu je prišao posle meča i  čestitao na  dobro obavljenom poslu.

Kao internacionalac pojavio se na evropskoj sceni 29 puta, sudio je kvalifikacije Kupa šamipona i UEFA kupa, bio je sudija na utakmicama mladih reprezentacija širom kontinenta.

Sada u 42. godini života zabranili su najboljem sudiji da sudi. Poslednji put se oglasio na utakmici u Novom Sadu na meču između Vojvodine i Banata.

Sam Tanović je ovako prokomentarisao događaje koji su mu se dešavali u protekle dve godine:

"Kažnjen sam i skinut sa liste domaćih i internacionalnih sudija bez ijednog razloga. U pitanju je lična osveta i interes nekih jakih pojedinaca. Rasplet tek predstoji, državni organi su na potezu. Ja, Dragomir Tanović ne odustajem od borbe, dokazi se iz dana u dan množe. Napisao sam prijave i tačno naveo sve detalje. U pitanju je falsifikovanje dokumenata i zloupotreba službenog položaja. Sve je bilo u rukama Zdravka Jokića i Stepanovića. Nadam se da će obojica odgovarati, pravda nije brza ali je dostižna."

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search