Susret sa predstavnicima GTZ-a

Sre, 13.08.2008 - 12:00 -- nikola.tumbas
Predstavnici gtz-a (German Technical Cooperation - Nemačka tehnička saradnja) danas su u susretu sa gradonačelnikom Sašom Vučunićem prezentovali rad na GIS-u.

Saradnja na daljem razvoju projekta gradskog Geografskog Informacionog Sistema (GIS) je započet u Subotici 2004. godine sa GTZ Nemačka i RGZ Srbija. Ovaj pilot projekat se sprovodi u pet opština (Subotica, Sombor, Niš, Valjevo, Kragujevac) a po rezultatima Subotički se ocenjuje najuspešnijim.

Na sastanku sa ciljem upoznavanja, prezentacije trenutnog stanja i nacrtima o budućoj saradnji, učestvovali su g.-din Christoph Steinacher – vođa tima GTZ, g.-đa Klara Danilović – sekretar Odbora za urbanizam,Stalne Konferencije Gradova i Opština, g.-đa Babette Wehrmann, g.-din Branko Begović – asistent projekta, g.-din Saša Vučinić – gradonačelnik grada Subotice, g.-din Duško Guslov – gradski menadžer, i predstavnici radne grupe za GIS – g-din Jožef Čipa, g.-đa Erika Kudlik, i g.-đa Đerđika Mrđanov. Učesnici sastanka su sa zadovoljstvom konstatovali da je Subotički GIS projekat u potpunosti udovoljio očekivanjima. Gradonačelnik, g.-din Saša Vučinić je izrazio želju i spremnost da podrži svu moguću saradnju u budućnosti sa GTZ-om. S obzirom na uspešnost razvoja projekta GIS, od strane GTZ je Subotica zamoljena da svoja dobra iskustva, u saradnji sa GTZ i SKGO, prenese kao dobar primer i drugim opštinama i gradovima, kao i da razvije saradnju sa obrazovnim ustanovama, u cilju upoznavanja funkcije i praktičnog korišćenja Geografskog Informacionog Sistema.

info : Kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search