Pomoć brucošima Ekonomskog fakulteta

Pet, 03.10.2008 - 11:00 -- dejan.vukovic

  Danas je predstavljen program studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta pod nazivom "Složimo priču zajedno". Više o samom projektu izneo je predsednik studentskog parlamenta Danijel Gilazan:

   Uz pomoć grada i prvenstveno sekreterijata za omladinu, sport i turizam koji nam je pomogao u ovom projektu napravili smo jedan virtuelni vodič za pomoć novim brucošima koji prvi put dolaze u naš grad. Na kojem se nalaze podaci o Subotici kao gradu, njenim kulturnim događanjima, istorijskim spomenicima i sve onom što jednom čoveku treba da zna o gradu kada dođe da živi u njemu. Pored toga na tom vodiču nalaze se i svi  podaci vezani za naš fakultet kao i odgovori na najbitnija moguća pitanja kao što su kako se prijavljuje ispit, gde se kupuju potrebni formulari, kako konkurisati za stipendiju itd...



Cela akcija je zamišljena tako da svaki brucoš dobija materijal koji se sastoji iz jedne fascikle, bloka, Cd-a koji sadrži podatke koje sam malopre naveo, zatim tu je i ETC kartica koja obezbeđuje 50% popusta na železnički saobraćaj, 10-50% na razne autobuske prevoze, pomoću koje smo hteli da im olakšamo budžet. Brocoši su u mogućnosti da dobiju i MTS karticu koja ide uz ovu ETC karticu i sa kojom među sobom obrazuju jednu grupu gde ih minut razgovora košta samo 99 para. Sa time smo mislili da napravimo jednu komunikaciju među njima. Sve ovo sačinjava jedan paket za prvu pomoć za nove brucoše za što bolje upoznavanje kako grada tako i fakulteta.



Nemanja Simović grradski sekretar zadužen za sport, omladinu i turizam takođe je pozdravio ovu inicijativu: Pohvaljujem što se došlo do jedne ovakve ideje, posebno me raduje da ste na Cd-u pored informacija vezanih za vaš fakultet predstavili i naš grad sa svim bitnim podacima koji su potrebni  za nekoga koji je prvi put u Subotici. U velikoj meri ste im olakšali boravak u našem gradu. Raduje me što je ovo akcija koja ima kontunuitet trajanja Očekujem da i sledeće godine nastavite ovako a ako je moguće i da se akcija proširi na sve fakultete u gradu. Sekreterijat za rad sa mladima i u buduće će podržati svaku dobru akciju koja je korisna za omladinu.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search