Obnovljena peščana plaža na Paliću

Sre, 15.10.2008 - 16:00 -- dejan.vukovic

Proteklih dana na Paliću je obnovljena peščana plaža, i njena okolina. Više o ovoj akciji od Nemanje Simovića, gradskog sekretara zaduženog za sport, omladinu i turizam:

Peščana plaža na obali Palićkog jezera ili vikend plaža kako su ljudi navikli da je zovu posle dvadesetak godina je dočekala da se krene u njenu rekonstrukciju i njeno uređenje. Postavili smo novih 12 tuševa na novim betonskim podlogama i zamenili dotrajele koji su tu već dugi niz godina. Zatim postavili smo novu rasvetu sa preko dvadeset reflektora duž šetalište, na kojem smo uz pomoć Elektrodistribucije i firme Rasveta posekli grane kako bi pre svega šetalište bilo prohodno. Pored toga, uklonili smo metalnu konstrukciju koja se nalazila na sred plaže godinama. Ovih dana krećemo sa asfaltiranjem trotoara-šetališta iznad peščane plaže a za proleće smo ostavili najsitnije detalje kao što su postavljanje novih klupa, kanti za smeće i kompletnog imobilijara koji je neophodan da bi plaža imala što lepši izgled. Angažovaćemo  jednog čoveka koji će biti zadužen da vodi računa o čistoći i o izgledu. Želimo da plaži vratimo smisao njenog imena da je kompletno izfrezerujemo kako bi uklonili svu travu koja je divlje nikla i da ona postane stvarno peščana. Uređena je i postojeća trim staza, i dovedena na nivo apsolutne upotrebljivosti.

Pored toga svi oni koji imaju nelegalno izgrađene objekte morađe da ih uklone do početka sezone. Nekim pojedincima su već uručeni nalozi za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata, koji su i krenuli u njihovo uklanjanje.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search