Uskoro nadogradnja Hale sportova

Pon, 27.10.2008 - 10:30 -- dejan.vukovic

Na današnjem brifingu kod gradonačelnika Saše Vučinića, prisutni su bili i Nemanja Simović zadužen za sport, omladinu i turizam u gradskoj samoupravi i Aleksandar Matković, predsednik sportskog društva Spartak i predsednik stoni tenis saveza Srbije.

Oni su predstavili projekat izgradnje hale na postojećoj Hali sportova. Ova ideja je stvorena još pre desetak godina ali će tek sada uzpomoć nove gradske samouprave biti i realizovana. Hala će se finansirati iz Republike Srbije a za uređenje sredstva će izdvojiti Evropska stono-teniska federacija, tako da će njena osnovna namena biti za stoni tenis sa mogućnošću korišćenja i ostalih sportista prvenstveno se misli na borilačke sportove. Ukupan iznos projekta iznosi 25 miliona dinara sa veličinom hale oko 1.000 metara kavadratnih. Početak radova je najavljen za proleće, dok se završetak očekuje na jesen 2009g. Nemanja Simović je isatakao da se pored postojeće Hale Sportova očekuje i izgradnja nove u njenom produžetku pošto je Subotica ušla u konkurenciju 6 gradova koji konkurišu za dobijanje montažne Hale.

info: Dejan V.

.....

Najavljene investicije nekoliko većih evropskih kompanija u Subotici, a pre svega ona za gradnju velikog šoping mola, koji je zamišljen kao projekat nekoliko kompanija, biće nastavljene i pored finasijske krize koja je pogodila gotovo sve zemlje sveta, rekao je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Bord direktora ovih kompanija je to odlučio nakon izvesne nedoumice i neizvesnosti zbog pomenute krze. No, zbog pooštrenih uslova kreditiranja, centar neće biti završen na proleće 2010. godine, kako je to bilo planirano, većtek na jesen.

Svoje investicije će nastaviti i kompanija Metro, VIP, a nedavno su za nova ulaganja interesovanje pokazali European invesment group inc, kao i austrijski proizvođačvrata i prozora HAS, koji namerava u Subotici da izgradi jedan od svojih pogona.

Od svih najavljenih investicija, najveći deo se ipak odnosi na trgovinu i usluge. Do sada su za otvaranje novih pogona, ili pak pokretanje nove proizvodnje, zaintersovani Forneti, Pan vita i pomenuta austrijska firma Has.

- Za nas cilj broj jedan svakako je i dalje oblast proizvodnje, i nastojaćemo da bude što više takvih investitora, koji će pomoći i veće zapošljavanje, ali i stvaranje novih dobara, kaže gradonačelnik Vučinić.

info: Danas - V. Lalos

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search