Odbojkašice Spartaka poražene od Dinama

Pet, 07.11.2008 - 20:00 -- dejan.vukovic

Žok Sparta Azotara - Dinamo Azotara 1:3 (25:14, 24:26, 17:25, 21:25).

Odbojkašice Spartak Azotare su fenomenalno počele meč. Ređale su se lepe kombinacije i bukvalno samlele favorizovane gođće u prvom setu sa 25:14. U drugom setu puno bolja igra gošći koje su se rezultatski vratile u igru i vrlo brzo povele sa 14:9. Tada domaće ponovo pojačavaju tempo i bodrene subotičkom publikom uspevaju da preokrenu rezultat u svoju korist i u samoj završnici dođu do set lopte kod rezultata 24:22. Tada na scenu stupa večeras najbolja iz redova Dinamo Azotare, Karić koja sa dva vezana poena posle dve greške Spartaka dovodi svojoj ekipu poravnanje u setovima od 1:1.

U nastavku susreta ravnopravnija borba dsva rivala gde je subotička publika mogla da uživa u dugim poenima i velikoj borbi za svaku loptu. Oba rivala su se smenjivala u vođstvu međutim gođće su uspevale da budu bolje u završnicama i sasvim zasluženo slave u ovom dvoboju. Mlada subotička ekipa je pokazala veliku borbenost i napredak u igri.

Nakon meča prvi trener Žok Azotare Saša Nedeljković ovako je prokomentarisao večerašnji duel dve Azotare: Dobro smo otvorili utakmicu, ali umesto da tako i nastavimo usledio je pad u igru u drugom setu. To nam se ne dešava prvi put, a posledica je našeg najvećeg problema a to je neiskustvo ove ekipe. Ne mogu ništa da zamerim mojim igrašicama koje su igrale borbeno ali bolja ekipa je bila protiv nas. Vidan je napredak u našoj igri i to me raduje, mi poene moramo tražiti u drugim utakmicama sa ekipama koje su nama ravnopravnije.

Spartak Azotara: BOKAN 12 (2 bloka), MEMIŠEVIĆ (libero) 1, NIKIĆ 15 (1 as, 3 bloka), STOJANOVIĆ 14 (1 as, 3 bloka), So. KLISURA 5 (1 as), ČEŠLJAR 6 (3 bloka), Sa. KLISURA 8 (1 as), Marković 1, Medić 6 (1 as, 3 bloka), Matić 1, Šimić. Nije igrala: Kmezić. Trener: Saša Nedeljković.

Dinamo Azotara: KOSORIĆ (libero), GRBIĆ, RŠUMOVIĆ 7 (2 asa), KARIĆ 20 (3 asa, 2 bloka), RAŠIĆ 9 (3 bloka), PUZOVIĆ 13 (1 as, 3 bloka, RAKIĆ 8, Raonić 4 (1 as, 3 bloka), Lečić 2, Davidović, Marković 1. Nije igrala: Janković. Trener: Milorad Kijac.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search