Anastazija Hristova i Pero Peić Tukuljac u Ravelu

Uto, 02.12.2008 - 19:30 -- urednik

Članovi Književnog kluba "Severna zvezda" nastavili su svoje predstavljanje u poslastičarnici Ravel u okviru manifestacije "Utorkom u Ravelu". Ove večeri, 2.decembra, predstavili su se Anastazija Hristova - pesnikinja iz Novog Sada, i mladi subotički pesnik Pero Peić Tukuljac.

Anastazija Hristova piše moderne stihove, koji govore o urbanom načinu života, i to, kako je sama u svom predstavljanju izjavila, koje govore o pripadanju,  traženju istine, koje su pune razmišljanja o tome ko smo i odakle stižemo, i dokle sežu granice čoveka... U svom nastupu predstavila se pesmama: Stanovnici, Izgubljena, Novi Sad, Rodoljubiva, Jednom, Dolazim, Optimistička i drugim.

Peri Peić Tukuljcu ovo je drugo predstavljanje u  Ravelu, i za razliku od prvog nastupa - kada je predstavio pesme iz prve zbirke pesama pod nazivom Skitanja, ove večeri kazivao je svoje najnovije stihove. Tako smo čuli pesme: Hoću opet da budem propali ker, Čekam te, draga, Bolesni um, Divljak bez žene, Ovo ću ponoviti samo jednom: mnogo sam glup, Uspeo sam da preživom sve to...

U svakoj pesničkoj večeri u Ravelu,  pored predstavljanja pesnika i njihovih stihova, u isto vreme predstavljaju se i  subotički muzičari.  Kazivanje stihova Anastazije i Pere pratili su na sintisajzeru  Greg Sivulka - inače Amerikanac, koji zadnjih 15 godina živi u Somboru, i Pal Borič, gitarista iz Bajmoka.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search