Odbojkašice Spartak Azotare pobedom obezbedile četvrtu poziciju

Sub, 17.01.2009 - 19:00 -- dejan.vukovic

ŽOK Spartak Azotara - Tent 3:1 (25:16, 23:25, 25:22, 25:14).

Subotičke odbojkašice izvojevale su veoma bitnu pobedu u  večerašnjoj utakmici kada su u punoj Hali sportova savladale veoma neugodne rivalke iz Obrenovca i sa nova tri boda zauzele četvrto mestu u ženskoj odbojkaškoj Superligi koje obezbeđuje plasman u play-of. Spartak Azotara je večeras pružila veoma kvalitetnu partiju u kojoj se viideo kolektivni duh i velika želja svih igračica za ovom pobedom.

U prvom setu potpuna dominacija domaćina, koje su dobrim servisom i kvalitenim napadima lako došle do 1:0 u setovima. U drugom setu vođena je prava borba na terenu. Bolje su počele gošće koje su i došle do prednosti od 3 poena, sredinom seta trgle su se odbojkašice Spartak Azotare i poenom Tatkjane Bokan uspele da preokrenu rezultat u svoju korist kod 16:15. Međutim tada je usledila mini serija Tenta koje su povele sa 23:18, domaće su uspele da naprave rezultatski neizvesniji set, ali poenima Biševac i Andrić Tent je uspeo da poravna rezultat na 1:1.

U sledeća dva seta subotičanke su ponovo zaigrale bolje i kontrolisale igru u polju. Dobrim servisima poremetile su prijem Tenta a dobrim blokom i preciznim napadima strpljivo su gradili poene.  Malo neizvesniji je bio treći set u kojem su gošće uspele pred kraj seta da se rezultatski približe, ali set i prednost je ipak pripala Spartak Azotari. u četvrtom večeras poslednjem setu potpuna dominacija domaćih igračica koje su se borile za svaku loptu i na kraju sasvim zasluženo dobile set sa 25:14. Najefikasnije u večerašnjem duelu bila su Bokan i Nikić sa 18 poena, a odmah ispod njih je Sara Klisura sa 17 osvojenih poena.

Spartak Azotara: Bokan 18 (2 asa), Memišević (libero), Nikić 18 (4 asa, 5 blokova), Stojanović 12 (1 as, 2 bloka), Helić, Marković 2 (2 bloka), Medić 5 (1 as, 2 bloka), So. Klisura, Češljar 3 (2 bloka), Matić, Šimić, Sa. Klisura 17 (1 as, 2 bloka). Trener: Saša Nedeljković.

TENT: Milović 1 (1 blok), Žunić, Cvetković 9 (1 as), Joksić 5 (2 bloka), Perišić, Biševac 19 (3 asa), Radenković 3 (2 asa), Andrić 6 (3 asa), Kostić 9 (2 bloka), Pavlović 4 (2 asa), Tešanović 1 (1 blok), Valčić (libero). Trener: Zoran Kovačić.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search