Doček Sagmajstera na ulazu u Srbiju

Sre, 21.01.2009 - 14:30 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Danas u 14h na graničnom prelazu Horgoš, Sagmajster je ušao u Srbiju gde su ga dočekali njegovi najverniji prijatelji motoristi. Prisutno je bilo i niz novinara koji su tražili intervju od prvog Čoveka iz Srbije koji je završio Dakar reli.

Da podsetimo Sagmajster je na ovogodišnjem Dakar reliju koji je vožen u Argentini i Čileu zauzeo 89. mesto u generalnom plasmanu. Međutim njegov najveći uspeh je u tome što je uspešno završio najteži Dakar u istoriji od svih 31 koliko ih je bilo organizovano. Na startu u Buenos Airesu pojavilo se blizu 260 motorista, od kojih je samo 113 uspelo da završi reli.

Više o samom reliju i o tome kako je prošao sve etape moći će te uskoro pročitati u intervijuu sa Gaborom.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Gabora Sagmajstera, jedinog Srbina koji je uspešno završio Dakar reli, danas je u plavoj sali Gradske kuće primio gradonačelnik Saša Vučinić i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Tom prilikom uručili su mu plaketu i medalju za sportski podvig godine.

Nemanja Simović se prvi obratio sa rečima:

Želim da se zahvalim Gaboru što je u svakoj prilici iskoristio mogućnost da u sportskom duhu ispromoviše grad Suboticu i Srbiju. Ovo je zaista veliki uspeh i zato zaslužuje zahvalnicu za sportski podvig od strane grada. Bilo bi zaista lepo da sledeće godine Gabor ponovo nastupi ali sada kao deo Dakar reli tima Srbija....

detaljnije
Post date: Uto, 10.02.2009 - 12:00

Gabor Sagmajster, jedini čovek iz Srbije koji je završio prestižni Dakar reli.

Dejan: Gabore sve čestitke na završenom ultrateškom Dakar reliju. Stigao si u Suboticu kako se osećaš?

Sagmajster: Bio sam odsutan 23 dana i jako mi je drago što sam se vratio kući. Velika je vremenska razlika, kao i temperaturna. Trenutno je u Argentini leto i velike su vrućine tako da je preko 30 stepeni razlike. Napravio sam ono što mi je bila životna želja. Presrećan sam sa svim onim što sam doživeo. Završio sam Dakar reli, i dogurao do kraja. Nas 113 je završilo od preko 250 učesnika. Zvanično sam trku završio na mestu 89, ali da nije bilo onih problema kada sam pao sa motora i silnih penala realno bih bio oko 50-te pozicije u...

detaljnije
Post date: Čet, 22.01.2009 - 10:00

Današnjom poslednjom četrnaestom etapom završen je ovogodišnji Dakar reli. Naš sugrađanin Gabor Sagmajster na svom motoru marke KTM uspešno je završio sve etape ovog izuzetno teškog relija. Sa napuklim rebrom i stalnim problemima sa motorom bilo je pravo herojstvo suprostaviti se pešćanim dinama i svim opasnostima koje je imao ovaj reli.

Na današnjoj etapi startovao je kao 89 da bi trku završio na 63 mestu, što ga je u generalnom plasmanu svrstalo na 89 poziciju. Pobedio je španac Mark Coma ispred prošlogodišnjeg pobednika franzuza Despresa. Na trećoj poziciji našao se David Fretigne sa svojom Zamahom od 450 kubika.

U konkurenciji automobila pobedila je ekipa Folksvagena posle sedam godina dominacije Micubišija. Ovo je prva pobeda Folksvagena i prva...

detaljnije
Post date: Sub, 17.01.2009 - 21:30

Na današnjoj 13. etapi Sagmajster je startovao kao 98. a trku završio na 88. mestu sa zaostatkom od 50 min i 53 sec iza današnjeg pobednika etape francuza Desprea. U generalnom plasmanu i dalje se nalazi na 91. poziciji. Današnja etapa ponovo je skraćena na 220km, zbog velikih kiša i teško prohodnih delova specijala. Trinaesta etapa je više ličila na svetski reli šampionat, nego na teške etape Dakar relija koje su takmičari prolazili ovih dana. Tehnički izazovnu deonicu ali po tvrđem tlu pobednik etape Despre je prešao za 2 sata i 33 min. U generalnom plasmanu i dalje je Marco Coma uverljiv na prvom mestu, pošto je danas trku završio sa samo 2 minuta zaostatka iza pobednika.

Što se tiče automobila danas je najbrži bio Nani Roma u svom Micubushiju. Vozači Folksvagena su danas...

detaljnije
Post date: Pet, 16.01.2009 - 18:40

Posle odložene 11. etape, učesnici Dakar relija su na današnjoj 12. etapi bili suočeni sa najtežom specijalkom vozili su po peščanim dinama sa laganim peskom gde su se mnogi zaglavljivali i imali problema sa navigacijama. Etapa od Fiambale do La Roja (Argentina), bila je dugučaka 518 km. sa specijalkom od 253km. U konkurenciji motorista naš sugrašanin Gabor Sagmajster i dalje se uspešno nosi sa svim nevoljama i danačnju etapu je zavrčio na 100 mestu. U generalnom plasmanu trenutno je 91, gde je bio i posle desete etape. Na vodećoj poziciji i dalje se uverljivo nalazi španac Marko Coma koji ima 1h 30min prednosti ispred francuza Desprea. Posle nevolja koje je imao na početku relija sa svojim motorom, Siril Despres (prošlogodišnji pobednik) je pobedio na današnjoj etapi i sve je bolji,...

detaljnije
Post date: Čet, 15.01.2009 - 23:40
Custom Search