Saopštenje Koalicije „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“.

Kategorija: 

U utorak, 7. maja 2024. godine je predstavljena koalicija
„Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“.

Ovu koaliciju je za učešće na predstojećim lokalnim izborima formiralo pet opozicionih stranaka: Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata. Nosilac liste je Nela Tonković, ujedno i kandidatkinja za gradonačelnicu.

Nela Tonković je posebno istakla potrebu Koalicije da o čitavom procesu učešća na lokalnim izborima građani budu istinito i pravovremeno informisani. Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ do kraja radne sedmice aktivno prikuplja potpise za podršku kandidature izborne liste. Potpisi će se prikupljati danas, u kancelarijama stranaka, a u sredu, četvrtak i petak (8, 9. i 10. maja) maja, u terminu od 10 do 20h na adresi Braće Radić 20 (sedište stranke „Narodni pokret Srbije”).

Kao novi model komunikacije sa građanima, Nela Tonković naglašava da će se kampanja koalicije odvijati u nekoliko pravaca:

- prepoznavanje odbornika na listi „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ kao običnih ljudi, vaših komšija, koji dele iste probleme - time bi građani u lokalnom parlamentu dobili svoje prave, autentične zastupnike koji se bore za njihove, zajedničke interese. Razumemo da samo ujedinjeni, a uvažavajući sve naše različitosti, možemo da doprinesemo preko potrebnim pozitivnim promenama u našem gradu. Naši odbornici – vaše komšije obavezuju se da načine javnu upravu i javna preduzeća Subotice jeftinijim, a efikasnijim, uz nultu stopu tolerancije za korupciju i lične interese.

- obezbeđivanje boljih, dostupnijih i savremenijih javnih ustanova koje omogućavaju siguran, ispunjen i kvalitetan život građana, poput ustanova obrazovanja, zdravstvene zaštite, kulture, te institucija koje nude aktivno, kreativno provođenje slobodnog vremena, čime koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ želi da ohrabri sugrađane za otvaranje novih horizonata u razvoju grada, ali i u uspostavljanje nade, mira i zadovoljstva životom kao vrednosti koje su nekad naš grad izdvajale i činile prepoznatljivim.

Konačno, naš glavni cilj kampanje, sada ali i nakon izbora, ogleda se u transformaciji Subotice u istinski dobro mesto za život svih njenih građana. Do njega ćemo stići potpunom profesionalizacijom upravljanja javnim resursima i zajedničkim dobrima. Jedino odgovornost, marljivost, znanje i pravičnost mogu da garantuju dobru javnu upravu, na zadovoljstvo svih Subotičana.

Sve ove vrednosti koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ će beskompromisno zastupati u svom daljem svakodnevnom radu. 

Press služba koalicije „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“

Ličnosti: 
Custom Search