Nenad Ivanišević predstavljao Srbiju u Republiki Češkoj

Čet, 09.04.2009 - 11:00 -- dejan.vukovic

Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra boravio je u Republici Češkoj u periodui od 01-05.04 na sastanku Evropskog udruženja menadžera ustanova socijalne zaštite. Na ovom sastanku Ivaniševć je predstavljao Srbiju i Vojvodinu. Razmatrani su položaji socijalnih ustanova za smeštaj starih lica i dogovoreno je formiranje Centra u Berlinu gde će moći da se obrate i zatraže eventualnu pomoć iz fondova Evropske Unije.

Što se tiče situacije u našoj zemlji Nenad Ivanišević je zadovoljan usvajanjem pokrajinskog budžeta u kojem nije došlo do smanjenja za projekat socijalne zaštite u odnosu na prošlu godinu. Obećao je svim sugrađanima nesmetan rad Gerontološkog centra i u vremenima ekonomske krize.

Aktivnosti koje se planiraju u budućnosti su proslavljanje prvog Evropskog dana međugeneracijske saradnje koja se slavi 29.04 i za ovu priliku planirana je poseta Gradskoj kući zajedno sa učenicima OŠ "Ivan Milutinović". Za  ovo leto u planu je održavanje likovne kolonije slikanja na svili za koju je zatražena pomoć od ambasade Japana.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search