57. Naučno stručni skup psihologa Srbije

Sre, 27.05.2009 - 16:10 -- urednik

57. Naučno stručni skup psihologa Srbije svečano je otvoren u sredu nastupom hora mališana PU Naša radost iz Subotice na Letnjoj pozornici na Paliću.

Psihologe iz cele Srbije pozdravio je predsednik Društva psihologa Srbije Prvoslav S. Plavšić a dobrodošlicu je ispred našeg grada uputio Jene Maglai, Predsednik skupštine grada.

Bogat program koji čini preko 130 pristiglih radova koji iz različitih uglova sagledavaju centralnu temu Sabora - Psihologija u Srbiji, vizija i realnost, najavila je Dijana Kopunović, Predsednica Programskog odbora ovogodišnjeg skupa.

Dodeljene su i značajne nagrade. Društveno priznanje "Ljubomir Ljuba Stojić" koje se dodeljuje za doprinos u radu društva psihologa dobili su Dragan Vukotić, Svetlana Milanović, Ivana Kovačević, Svetlana Teodorović, Aleksandar Milojević i Slavko Milojković. Prestižna nagrada "Borislav Stevanović" za najznačajniji naučni doprinos razvoju psihologije u Srbiji u prethodnom dvogodičnjem periodu dodeljena je prof. dr Žarku Trebješaninu za knjigu "Rečnik Jungovih pojmova i simbola" i Blanki Bogunović za knjigu "Muzicki talenat i uspešnost". Nagradu za životno delo dodeljeno je doajenu psihologije u Srbiji prof. dr Nenadu Havelki.

Do subote, 30. maja 2009. program će se odvijati u 4 sale na Paliću a učesnici će moći da čuju radove kako teoretičara tako i praktičara koji zajednički zaista mogu osvetliti pitanje psihologije danas i ukazati na moguće pravce njenog razvoja.

info: Dijana Kopunović, predsednica PO
 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search