Za bezbedniji odlazak u školu

Pon, 21.09.2009 - 10:00 -- nikola.tumbas
Budući donatori
Budući donatori
Podela prsluka đacima prvacima
Podela prsluka đacima prvacima

Na konkursu OMV-a za novinare sa temom bezbednost dece za najbolju priču izabran je rad Gorana Svilara i Ane Milojković, novinara nedeljnika "Blic". Nagrada je bila određen broj signalnih prsluka i traka za decu. Na inicijativu Gorana, Subotičanin na radu u Beogradu, kao bivšeg učenika OŠ Sonje Marinković, prsluci su danas  podeljeni đacima prvacima u ovoj školi. 

Akcija OMV-a i "Blica" u OŠ "Sonja Marinković"

Novinari darivali 128 đaka prvaka
- Goran Svilar i Ana Milojković odlučili da fluorescentne prsluke i svetleće trake, koje su osvojili na konursu OMV-a Srbija, uruče mališanima iz subotičke škole, koju je Goran ranije pohađao

Svih 128 đaka prvaka u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" dobili su juče fluorescentne prsluke i svetleće trake, koje će nositi na putu od kuće do škole i nazad, kako bi bili uočljiviji u saobraćaju i time smanjili opasnost od neželjnih posledica. Ovaj lep gest delo je novinarskog para Gorana Svilar i Ane Milojković, koji su nizom svojih članaka na temu bezbednosti dece u saobraćaju, pobedili na konursu kompanije OMV Srbija i dobili pomenutu opremu.
- Koleginica Ana i ja smo odlučili da donaciju uputimo ka jednoj od škola u unutrašnjosti, jer su đaci u Beogradu već opremljeni prslucima. Izbor je pao na "Sonju Marinković" jer sam ja bio đak te škole i znam koliko opasnih raskrsnica treba proći od naselja "Prozivka", odakle je većina učenika, do ulaza u zgradu. Na ovaj način želeli smo da skrenemo pažnju na sve veću ugroženost naših mališana u saobraćaju. Mislim da bi i ostali novinari trebali malo više prostora na posvete ovoj problematici - rekao je juče Goran Svilar, dok je u školskom dvorištu, zajedno sa Anom Milojkovič delio prsluke mališanima.
Mali Strahinja Miosavić iz prvog C, odmah je obukao prsluk i stavio svetleću traku oko ruke.
- Ne znam za šta služi ovo što smo dobili, ali mi se jako sviđa i nosiću svaki dan, kao i ostali moji drugarice i drugari - kaže Strahinja.
Njegova drugarica prvog A, Aleksandra Petković, ističe da "je čula da prsluci i trake imaju neke veze sa automobilima, pa će da ih nosi kada god pute na putu između škole i kuće".
- Nisam baš najsigurnija zašto smo ovo dobili, ali će nam sigurno koristiti - sigurna je mala Aleksandra.
Direktor Osnovne škole "Sonja Marinković", Miladin Maravić, bio je prijatno iznenađen gestom bivšeg đaka, kojeg se seća kao jednog od najboljih u generaciji.
- Veliku zahvalnost dugujemo Goranu, Ani i kompaniji OMV Srbija, jer će naši đaci sada sigurno biti znatno bezbedniji na putu između škole i kuće. Stalno se trudimo da podignemo svest učenicima o bezbednosti u saobraćaju pa česno sa saobraćajnom policijom i drugim relevantnim institucijama sprovodimo različite edukativne akcije - zaključio je Maravić.
info: Šolaja Dragan

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search