Novogodišnji prijem za državne organe

Sre, 30.12.2009 - 10:00 -- dejan.malagurski
Neki od 34 potpisnika ne znaju o čemu je reč
Neki od 34 potpisnika ne znaju o čemu je reč
Pogledajte ponovo šta sam rekao - (ovde na infou)
Pogledajte ponovo šta sam rekao - (ovde na infou)
Govor Prćić Zorana načelnika okruga
Govor Prćić Zorana načelnika okruga
Govor Jene Maglaija
Govor Jene Maglaija
Govor gradonačelnika deo 1.
Govor gradonačelnika deo 1.
Govor Saše Vučinića deo 2
Govor Saše Vučinića deo 2
Komentar Gojka Radića
Komentar Gojka Radića

Novogodišnji prijem za novinare je bio prilika da pokušaju saznati aktulenu situaciju o odnosima koalicionih partnera

Jene Maglai i Saša Vučinić o koalicionim odnosima SVM-a i DS-a
KAD ZAGUSTI, POZOVI 34!

«Potpise 34 odbornika ni u kom slučaju ne vidim kao poniženje, jer sam u razgovoru s pojedinim odbornicima nakon toga čak došao do saznanja da im nije tačno predočeno o čemu je reč prilikom potpisivanja zahteva za održavanje sednice Skupštine grada. Zbog toga mislim da bi bilo u redu da, ako je zaista na vidiku nova koalicija, zaista potpišu oni koji će biti deo te koalicije», prokomentarisao je predsednik Skupštine grada i predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Jene Maglai novonastalu situaciju u lokalnom parlamentu, dodajući kako za sada on «nema čistih i izričitih najava za tako nešto».

S tim u vezi, Jene Maglai je rekao da u samoj stranci nisu razgovarali na temu eventualnog napuštanja koalicije od strane SVM-a, jer «za to nema razloga sve dok ne bude konkretnijih naznaka u pravcu formiranja nove koalicije».

Komentarišući najave gradonačelnika Saše Vučinića da će se ubuduće odluke donositi u Skupštini grada, kao i da će koalicija, ako o(p)stane, biti postavljena na realnoj osnovi u kojoj je odnos snaga 60% : 40% u korist DS-a, a ne sadašnjih 50 : 50 (5 : 5 članova Gradskog veća) Jene Maglai je rekao da se takva odluka trebala doneti još pre godinu dana.

«Ne znam zašto ta odluka nije doneta, ali ona je čisto formalna jer samo utvrđuje nadležnosti i rad Gradskog veća u kojoj nema ni reči o tome da će se smanjiti broj članova Gradskog veća i da će se promeniti odnos političkih snaga u njemu», rekao je Jene Maglai.
Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je, odgovarajući na pitanje postoji li koalicija u Subotici rekao da s tim u vezi nema ništa novog da doda, te uputio sve da još jednom preslušaju njegovu izjavu od ponedeljka.

«To što je bilo različitih tumačenja zaista nije moj problem, jer sam, čini mi se, zaista jasno izrekao svoj stav. Dakle, predat je zahtev za sednicom, a kakve će reakcije biti od strane koalicionog partnera koji trenutno to jeste i hoće li prihvatiti da ostanu i redefinišu taj odnos ili ne nije stvar na koju ja mogu da odgovorim», rekao je Saša Vučinić.

Upitan da odgovori da li 34 potpisa potencijalno znači novu koaliciju gradonačelnik je odgovorio:
«To je svakako jedan pokazatelj da ono što smo nameračili da uradimo imamo čvrstu većinu.»

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search