Zoo vrt u martu

Uto, 22.03.2011 - 13:21 -- mirjana.alapovic

Dolaskom lepog vremena i aktivnosti u Zoo vrtu su sve raznovrsnije. Tokom marta meseca montirana je nova hladnjača za meso i promenjene su klupe u amfiteatru kod upravne zgrade. Kiša je potom usporila radove ali sa dolaskom proleća usledela je i akcija sadnje drveća. Samo dan kasnije nastavilo se sa prolećnim uređenjem vrta, grabljanjem i popravkama. Najveći radovi se trenutno izvode na volijeri belih medveda. Bazen je ispražnjen i očišćen i dok medvedi leškare na suncu u susednom kompartmentu majstori vredno rade. Zidaju se nove stepenice i platforma za lakši izlazak mede iz vode. Volijera će se potom malterisati i krečiti, a neke od rešetaka će biti zamenjene staklom. Nakon završetka radova pustiće se voda u veliki baze i medvedi su spremni za još jednu sezonu.

Sa lepim vremenom u vrt se vraćaju i posetioci. Deca subotičlkih osnovnih škola svakodnevno dolaze na nastavne aktivnosti Čuvara prirode. Predavanja su sada već uveliko napolju a tema je proleće. Vrt su posetili i studenti Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku, sa profesorom G. Cekušem na čelu, i upoznali se sa biljnim svetom vrta i nastavnim aktivnostima.

Najviše pažnje u vrtu svakako plene mladunci. U zapadnom delu trčkaraju lame i telići, iz stomaka kengura vire glavice malih radoznalaca a brižna majka patas majmuna nežno drži svoje trodnevno mladunče. Zajedno sa posetiocima, svi zajedno uživaju u dolasku proleća.

Radno vreme vrta je svaki dan od 9.00 do 17.00.

Autor teksta: 
Custom Search