Dani ekologije u zoo vrtu

Sre, 01.06.2011 - 10:30 -- mirjana.alapovic
Kolekcija članaka: 

U okviru obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine 05jun, u Zoološkom vrtu na Paliću, održano je predavanje pod nazivom: Zbrinjavanje i rehabilitacija povređenih i bolesnih zaštićenih i strogo zaštićenih divljih životinja u Zoo Palić. Predavanje je održao g. Kristijan Ovari, biolog u zoološkom vrtu, koji je pojasnio šta zapravo podrazumeva termin zaštite životinja i na koji način zoološki vrt učestvuje u zbrinjavanju tih vrsta. Skupu s eobratio i g. Žika Reh izvršilac za poslove ekologije Grada Subotice.

 

Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Predavači su bili dr Gabor Mesaroš, Udruženje "Protego", Oto Sekereš, Udruženje "Riparia", Tihomir Vasiljev, Green Energy Group, prof. Demeš Tot, Eco Friend i Nataša Đereg, iz Cekor-a.

Post date: Čet, 02.06.2011 - 10:30

U aleksandrovu će se čistiti Tolminska ulica, parkovi u ulici Mitra Bakića, Trg Paje Jovanovića, kao i ulica Aksentija Marodića od pošte do zabavišta. 

Post date: Čet, 02.06.2011 - 10:30

Najveći problem grada što se tiče divljih deponija je deponija kod ex -TUŠ-a na Prozivci. Od nedavno smeće je počelo da se "preliva" i na deo postojećeg parkinga. U okviru akcije "Očistimo Srbiju" JKP Čistoća i zelenilo" angažovaće tog dana utovarivač i dva kamiona da bi se počelo saniranje tog prostora. Kako je potvrdio Jovan Mrković toga dana se ova divlja deponija neće moći skroz očistiti jer je za to potrebno bar 10 radnih dana ovakvim angažovanjem.

Post date: Sre, 01.06.2011 - 10:30

Danas je u 10 časova, u City Press Room-u u Gradskoj kući održana press - konferencija je povodom akcije čišćenja i uređenja Palića i jezera, u sklopu akcije "Veliko spremanje Subotice".

Na konferenciji su govorili mr Suzana Dulić, član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Goran Gabrić, direktor preduzeća "Park Palić" .

Post date: Sre, 01.06.2011 - 10:00

U nastavku je tekstualni prilog sa predstavljanja aktivnosti i planova Subotice u vezi sa rešavanjem problema otpada, Andree Kikić, direktorke Regionalne deponije d.o.o. Subotica, a u video prilogu je komentar Zvonka Bašića iz JKP Čistoća i zelenilo, na problematiku žičanih kontejnera kao i opis pilot projekta o edukaciji građana na separaciji otpada.

Problemi sa otpadom u Srbiji:

  • Stalno povećanje količine otpada
  • Nepravilno odlaganje otpada, nedostatak sanitarnih deponija
  • Veliki broj divljih deponija
  • Nedostatak pogona za razvrstavanje i reciklažu otpada
  • Neodgovarajući sistemi prikupljanja otpada

Situacija u Subotici:

Sakupljanje otpada:

  • U...
detaljnije
Post date: Uto, 31.05.2011 - 11:00
Custom Search