Korpa solidarnosti 2011

Sre, 30.11.2011 - 10:00 -- bojana.juric

"Rotaract" klub iz Subotice, koji okuplja mlade od 18 do 30 godina i pomaže socijalno ugrožene sugrađane, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i kompanijom "Metro" u Subotici, 3. i 4. decembra organizuje humanitarnu akciju "Korpa solidarnosti".

Prema rečima predsednice Kluba Dore Sabo Lalić i prethodne humanitarne akcije mladih humanitaraca su uspešno sprovedene, 2007. i 2008. godine po 30 porodica je dobilo namirnice, a prošle godine je prikupljeno više 250 kilograma namirnica koje su dobile porodice registrovane u Centru za socijalni rad.

Sekretarka "Rotaracta" Bojana Jurić kaže da će prikupljati osnovne životne namirnice i sredstva za ličnu higijenu za siromašne porodice.

- U "Metrou", od devet do 21 sat, u subotu i nedelju, kupci imaju priliku da za najsiromašnije sugrađane izdvoje nekvarljive namirnice i sredstva za ličnu higijenu. Korpe u koje će kupci moći da ostave donaciju nalaziće se na izlazu iz "Metroa", dok će na ulazu u objekat članovi "Rotaracta" obaveštavati kupce o akciji - kaže Bojana Jurić.

Direktor distributivnog centra "Metro" u Subotici Dragan Dulić je pozvao Subotičane da se odazovu akciji i pomognu onima kojima je pomoć zaista neophodna.

- Nastavićemo saradnju sa "Rotaractom", jer su efekti ovakvih akcija veoma značajni. "Metro" je od početka otvaranja distributivnog centra u gradu partner građanima i to će biti naša praksa i ubuduće - kaže Dulić.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search