Jezero u Dudovoj šumi zaživelo

Sre, 23.05.2012 - 15:30 -- nikola.tumbas
Novi sadržaji u Dudovoj šumi
Novi sadržaji u Dudovoj šumi
Darko Ferk - Aqua centar o jezeru u Dudovoj šumi
Darko Ferk - Aqua centar o jezeru u Dudovoj šumi

Zadnjih nedelja sam redovno obilazio Dudovu šumu da bi video kako napreduju radovi na novim sadržajima od kada su bili najavljeni. I videlo se da se svakim danom se nešto novo desi. Atletska staza je asflatirana, sada je delimično prekrivena mekom podlogom i obojena. Pored novih mladih stabala postavljeno je i dekorativno zelenilo u centralnom delu, od atletske staze, koje od ulaza vodi do jezera. Novi košarkaški teren je postavljen kao i deo sprava na trim stazi. Još da se napravi toalet i stanovnici Radjilaca  i okoline šume će da se "vrate u život" kao poželjno mesto stanovanja u gradu, posle ulepšavanja Prozivke zadnjih godina.

U video prilogu govori Darko Ferk vlasnik firme Aqua centar koja izvodi radove i ima priličnu listu urađenih jezera raznih veličina.

Reakciju samih građana treba treba sačekati i videti jer potrebno je vremena da se ovako nešto "primi" kod nas. Mnogi skeptično vrte glavom da će zelenilo ubrzo biti počupano ili povađeno ako ne bude pod nadzorom; kaže aktuleni čuvar; Neku noć su hteli ukrasti onaj, pokazuje rukom, materijal za podlogu staze. Građani šetkaju okolo i zagledaju i dok na pitanje o mišljenju o novim sadržajima Dudove šume, jedni kažu da je veoma lepo i da bi sami čuvali sve ovo što doprinosi zajedničkom dobru i ugođaju, neki baš  i nisu tako raspoloženi, na upit odgovara da ne bi da kaže ništa i u odlasku dobaci u vetar: Sve bih ja vas žute postreljao...

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search