Kupači se vraćaju na obale jezera Palić

Ned, 17.06.2012 - 17:00 -- nikola.tumbas
Homolja Levente Plaža je malo oživela
Homolja Levente Plaža je malo oživela
Tumbas Ana i Tome o jezeru Palić
Tumbas Ana i Tome o jezeru Palić
Mile Meksiko Voda ista kao pre 30 godina
Mile Meksiko Voda ista kao pre 30 godina
Vesna Poljaković Kritika održavanja peščane plaže
Vesna Poljaković Kritika održavanja peščane plaže
Labudovi na Muškom štrandu
Labudovi na Muškom štrandu

Visoka temperatura, nebo bez oblaka dok vetar pirka, dobar je razlog da se ode do obale jezera. Na gotovo završenom šetalištu kod Velike terase oko 16.00 nije bilo mnogo šetača ali se zato preko vode činilo da na Peščanoj plaži ima kretanja. Kolima, ipak, smo se dovezli do poznate, originalne Paprike čarde, pravog mesta za odličnu riblju čorbu i pogleda na jezero. I stvarno na "travnatoj" peščanoj obali bilo je ljudi koji su leškarili na suncu, tuširali se pa čak i kupali, što mi se činilo zanimljivim videti pa i čuti. Video prilozi u prilogu. Govore Homolja Levente, bračni par Tumbas, Mile Meksiko i njegova "banda" i na kraju Vesna Poljaković.

Na Muškom štrandu je bilo vidljivo manje gostiju nego na Peščanoj plaži a razlog za to je sigurno trava koja je zaposela vodu obale oko moloa.

Dragica Dukarić, farmacetski tehničar, zaposlena u Apoteki Subotica je redovan posetilac Palića i kaže dok odmara na ležaljci i čita knjigu: Imam zamerke što je molo takav kakav je a rečeno je da će biti popravljen. Ne radi termalni bazen koji je bio idealan za kupanje. Ja ću se kupati u jezeru a da li će drugi ne znam, čujem da je voda bakteriološki ispravna a druge informacije nemam. Ovde je mir i tišina i ja uživam. Žao mi je što nema više Subotičana ovde jer ovo bi moglo biti idealno mesto za turizam i upućem poziv onima koji imaju nešto više novca da ulože ovde na Palić i stvore još bolje uslove za ugođaj.

20.jun.

dopuna - Izvor Radio Subotica

PALIĆ SE NE PREPORUČUJE ZA KUPANJE
Na osnovu mikrobioloških ispitivanja koja je tokom juna uradio Zavod za javno zdravlje voda u jezeru Palić je ista kao i prošle godine, pa se kupanje ne preporučuje i dozvoljeno je na sopstvenu odgovornost. Načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju doktorka Zorica Kukuć Mamužić izjavila je da se voda u bazenima u Dudovoj šumi i na Prozivki kontroliše dva puta nedeljno i da je ispravna za kupanje. Ona je apelovala na kupače da se pridržavaju higijenskih mera, pre i posle korišćenja bazena u cilju bezbednosti samih kupača i preporučila da stariji, deca do tri godine i hronični bolesnici ipak ne koriste javna kupališta.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search