Aquapolis - Szeged

Uto, 10.07.2012 - 23:00 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Dolazak "medija" u hotel Forras
Dolazak "medija" u hotel Forras
Tibor Fazekaš o promociji ponude Subotica-transa
Tibor Fazekaš o promociji ponude Subotica-transa
Neven Višnjić o noćnom kupanju u Segedinu
Neven Višnjić o noćnom kupanju u Segedinu
Spuštanje toboganima deo 1
Spuštanje toboganima deo 1
Spuštanje toboganima deo 2
Spuštanje toboganima deo 2

Turistička organizacija Subotica trans organizovala je odlazak na noćno kupanje u kompleksu bazena AQUAPOLIS u Segedinu imajući na umu da približi ovo povoljnu ponudu, po ceni aranžmana od 1350 din., građanima Subotice i okoline. Više o toj ponudi pogledajte ovde.

Zaključak sa ovog puta i obilaska manjeg dela ponude atrakcija i usluga, jer za tri sata ne možete sve opcije da iskoristite, je da je aranžman isplativ i da će vam odlazak pričiniti zadovoljstvo.

Aranžaman obuhvata polazak sa Gradske autobuske stanice u 18.00, tri sata "kupanja, spuštanja toboganima, kupkama u toploj hladnoj vodi, finske saune, infra saune, džakuzije, kupanje na otvorenom delu,  i povratak kada se u 24.00 kreće ispred Aquapolisa nazad ka Subotici.

Video prilozi sadrže detalje dolaska u hotel, izjave za medije i delimičan prikaz spuštanja nekim od tobogana kao i ostale vodene atrakcije.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Za kupanje na Zobnatičkom ili Bačkotopolskom jezeru nije potrebna ulaznica - ulaz je slobodan, a u vreme naše posete nije ni bilo previše kupača. Voda je relativno čista, koliko već može biti u ravnici, sa tek ponekom plutajućom plastičnom kesom. Plažice su šljunkovite, a tu je i molo, uz upozorenje da je dubina vode tek nešto preko jednog metra. Na žalost, ima mnogo razbacanih čikova cigareta, što umnogome kvari opšti izgled kupališta. Problem je u oholim pušačima, jer su tu kante za smeće raspoređene praktično na svakih 10-15 metara. Rekonstrukcija ove obale urađena je pre 8 do 10 godina, ali se vidi da se mesto i danas održava, te je opšti utisak zadovoljavajući.

Od prateće infrastrukture ima sve što je potrebno. Tu je tuš, dva paravana za presvlačenje, lep parkić i igralište...

detaljnije
Post date: Ned, 15.07.2012 - 09:00

Banja Junaković na izlazu ka Bogojevu kod Apatina, takođe nije blizu Subotice kao ni Bački Petrovac mada možda na sličnoj udaljenosti.

Zvaničnu stranicu prezentacije banje vezano za bazene iz 2009 perioda pogledajte ovde. Tri godine upotreba, možda manjka sredstava za održavanje, u međuvremenu ostavilo je traga na bazenima i okruženju. Bazeni sa termalnom vodom su prepuni, dok se u ostalim možete prijatno rashladiti, zanemarujući poneku nečistoću. Toaleti, poseban objekat izvučen na kraj kompleksa su klasični "balkanski" čučavci u dosta lošem stanju. Dnevna karta za odrasle je 150 din. (pon.-čet.) i 200 (pet.-...

detaljnije
Post date: Sre, 04.07.2012 - 10:00

O Aqua Parku Petroland, u Bačkom Petrovcu, koji je napravljen, kako saznajem, donacijom Vlade Slovačke, pogledajte na zvaničnom sajtu ovde

Zaključak: Kupalište namenjeno porodici sa mlađom decom, oni će uživati a vi nećete toliko strepiti da im se nešto desi kao na drugom mestu jer  velik broj spasioca drže sve na oku. Realno ni nema šanse da se negde "zagrcnete", jer osim u delu gde se simuliraju talasi mora i koji je najatraktivniji za odrasle, na drugo mestu nema prilike da zapliva, bazeni su izrazito plitki i prvenstveno namenjenji deci.

Voda je topla, i nema šanse da se prehladitie ali zato i ne možete se rashladiti u njoj. Održavanje čistoće vode je sigurno težak zadatak pa se zato verovatno i oseti jako...

detaljnije
Post date: Uto, 03.07.2012 - 12:56
Custom Search