Komemoracija povodom smrti Dolinski Arpada

Sre, 12.09.2012 - 10:30 -- nikola.tumbas

Komemoracija povodom iznenadne smrti Mgr.Th. Arpada Dolinskog superintendenta Evangeličke hrišćanske crkve.

Gyászülésen búcsúztak ma a pénteken elhunyt Dolinszky Ćrpád evangélikus püspöktől. Dolinszky Ćrpád 63 éves korában rövid, súlyos betegség után hunyt el szeptember 7-én. Dolinszky megalakulása óta tagja volt a Magyar Nemzeti Tanácsnak. A gyászülésen ifj. dr. Korhecz Tamás, az MNT elnöke beszédében kiemelte: Dolinszky Ćrpád fáradhatatlan energiát ölt bele az Ćgostai Hitvallású Keresztyén Evangélikus Egyház újjáépítésébe, de a nemzetépítés és nemzetmegtartás tekintetében is jelentős tevékenységet végzett.

Dr. Babity János, Magyarország szabadkai Főkonzulátusának vezető konzulja elmondta: a püspök lelkészi karrierje a Felvidéken kezdődött, a Délvidéken teljesedett be. Dolinszky kapocsként hozta közelebb a két ország magyarságát, azokban az évtizedekben is, amikor a hatalom ezt nem nézte jó szemmel.

Pál Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke búcsúbeszédében kiemelte: Dolinszky Ćrpád személyében a VMSZ barátját, tanácsadóját, és harcostársát veszítette el.

Az evangélikus püspök egyházi, politikai és közéleti szerepvállalását a történelmi egyházak képviseletében lelkésztársai is méltatták.

Dolinszky Ćrpád temetése pénteken, szeptember 14-én 17:00 órakor lesz, a Zentai úti temetőben.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search