Uspeh balerine Diane Radić u Pragu

Ned, 02.12.2012 - 09:16 -- nikola.tumbas

USPEH DIANE RADIĆ I OBŠ "RAIČEVIĆ" NA INTERNACIONALNOM BALETSKOM TAKMIČENJU U PRAGU

Od 28. novembra do 2. decembra 2012. godine održano je Četvrto Internacionalno baletsko takmičenje u Pragu.

Prijavljeno je bilo 6724 deteta širom sveta koji su hteli da pokažu svoj rad i talenat na takmičenju. Eliminacija do 92 takmičara bila je vršena preko DVD snimaka varijacija, nastupa dece i njihovih fotografija.

Učenica naše škole Diana Radić ušla je u najbolja 92 deteta iz celog sveta i dobila šansu da odigra varijaciju "Crvenog korala" iz baleta "Konjić Grbonjić" pred peteročlanim žirijem u sastavu: Ivan Liška (Direktor baleta berlinske opere), Cyril Atanassoff (Prvak pariske opere), Vasilij Medvedev (Koreograf i umetnički direktor Marinski teatra), Tereza Podarilova (Prvakinja praške opere), Mario Radačovsky (Umetnički direktor Praškog pozorišta)

Nakon eliminacije prvog kruga Diana se našla na spisku od 36 odabrane dece koja su nastavila takmičenje.

Nije uspela da uđe u poslednji krug od 15 odabranih, ali smo i više nego ponosni na ovaj uspeh s obzirom da je Diana bila jedini takmičar od 14 godina i takmičila se u juniorskoj kategoriji sa decom koja su treći i četvrti razred srednjih baletskih škola sa svetski poznatih konzervatorijuma.

Diana je na takmičenje išla u pratnji svoje majke, profesorice klasičnog baleta Natalije Raičević i lekara dr. Milana Petričevića.

Sa Dianom je radio gotovo celi školski kadar u svojim oblastima: tehnika klasičnog baleta: prof. Natalija Raičević, primenjena gimnastika: Sabina Topčagić - Ujvari, scenski pokret i primenjena gluma: dipl. glumac Luka Mihovilović, savremena igra: prof. Snežana Adjanski i Gabriela Sanka - Bašić, kostim: Monika Bečkei.

Ovo je prvo svetsko takmičenje na kojem je učestvovala škola kao i Diana i ponosni smo na njen uspeh.

Posebno se zahvaljujemo gradonačelniku koji nam je omogućio bezbedan put do Praga.

info: Baletska Škola Raičević - Natalija Raičević

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search