Kupovina AD Mala Bosna kao nemoguća misija

Sre, 13.02.2013 - 19:45 -- nikola.tumbas
Sad možmo ić kući, biznis plan...
Sad možmo ić kući, biznis plan...
Miroslav Kiš o cilju sastanka poljoprivrednika
Miroslav Kiš o cilju sastanka poljoprivrednika
Miroslav Kiš detalj obraćanja sa početka sastanka
Miroslav Kiš detalj obraćanja sa početka sastanka

Inicijativni odbor konzorcijuma poljoprivrednika grada Subotice dana 13.02.2013. godine u Velikoj sali Nove Opštine održao je sastanak zemljoradnika zainteresovanih za kupovinu poljoprivrednog imanja AD „Mala Bosna” u restruktuiranju. tom prilikom prisutni su dobili informacije o ishodima jučerašnjih sastanaka održanih sa Gradonačelnikom Grada Subotice i u Agenciji za privatizaciju kojem su prisusustvovali i pomoćnici ministra finansija i privrede. U video prilogu Kiš Mirolsav govori o cilju sastanka. Dok u nastavku sledi njegov širi tekst o ovoj inicijativi.

Poljoprivrednivci sa teritorije opštine Subotice žele da se posle dve neuspešne privatizacije AD "Mala Bosna" uključe u kupovinu ovog preduzeća kako bi pokazali da će bolje moći da upravljaju jednim ovakvim imanjem nego stranci ili domaći tajkuni.
Na održanom skupu poljoprivrednika u Novoj Opštini povodom kupovine preduzeća AD "Mala Bosna", poljoprivrednici su od svojih predstavnika upoznati sa informacijama koje su dobijene od Agencije za privatizaciju u Beogradu na kojem su prisustvovali i pomoćnici Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije, a to su da će u najkraćem roku utvrditi sa koliko tačno obradivog poljoprivrednog zemljišta raspolaze AD "Mala Bosna", nakon čega će se izvršiti procena vrednosti obradivog zemljišta, objekata, mehanizacije i opreme. Tek tada ćemo imati ponuđenu cenu paketa vrednosti imovine, oko čega će se moći formirati konzorcijum ili akcionarsko društvo kupaca i pod kojim uslovima. Pored ovog, biće ponuđena i druga  poljoprivredna imanja u kojima su prekinute privatizacije, a nisu obuhvaćene međunarodnim sporazumom sa UAE. U narednom periodu Inicijativni odbor će evidentirati i druge zaineresovane poljoprivrednike sa područja grada Subotice, kojima će biti objašnjeno šta znači biti akcionar ili deo konzorcijuma i  pokušaće se  napraviti plan kako će se to imanje ubuduće koristiti i stvarati novu vrednost u interesu zaposlenih i svih ostalih koji treba da imaju interes od jedne ovakve poljoprivredne celine.

Predsedavajući IO
Miroslav KIš

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search