Subotičko srce za decu u "Skladištu"

Uto, 12.03.2013 - 13:45 -- daniela.mamuzic

U utorak, 12. marta 2013. godine održana je konferencija za novinare povodom humanitarne akcije koju Fondacija „Danilo Kiš“ sprovodi u saradnji sa Blic Fondacijom, a koja nosi naziv „Subotičko srce za decu“. Fondacija “Danilo Kiš” se na ovaj način priključuje već pokrenutoj akciji Blic Fondacije “Srce za decu”, koja pomaže mališanima širom Srbije koji žive u izuzetno teškim uslovima. Ovoga puta, pomoć će biti namenjena mališanima iz subotičke porodice Vukotić (Dijana Iva, Marija, Kristijan i Mile).

Na konferenciji su govorili Ana Patarčić ispred Fondacije “Danilo Kiš” i Dragan Šolaja, novinar dopisništva dnevnog lista Blic u Subotici.

Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ će se održati u petak, 22. marta, sa početkom u 21 čas, u Omladinskom klubu „Skladište“. Doprinos ovoj plemenitoj inicijativi koncertnim nastupom će pružiti popularni bend iz Subotice Perpetuum Mobile, u saradnji sa pevačicom Hajnalkom Buš, Subotičankom koja je u nedavno završenom televizijskom šou Televizije RTS „Ja imam talenat“ osvojila značajno drugo mesto, kao i simpatije mnogih Subotičana.

Na ovu humanu inicijativu organizatori su bili potaknuti pričom o siromašnoj subotičkoj porodici Vukotić sa četvoro maloletne dece, objavljenoj u dnevnom listu „Blic“, koja živi na rubu egzistencije i kojoj će ova pomoć biti i namenjena. Od sredstava prikupljenih tokom dobrotvorne večeri, davanjem dobrovoljnog priloga na ulazu, mališanima iz ove porodice će biti kupljeno ono što im je najpotrebnije u ovom trenutku.

Bend Perpetuum mobile postoji od 1998. godine. Grupa se profilisala i razvijala kroz mnogobrojne nastupe po poznatim klubovima i prostorima, kao i na raznim festivalima u Srbiji, te u inostranstvu. Presecanjem ukusa svih članova benda na zajedničkoj talasnoj dužini, kompozicije i muzički pravci benda kristališu se u fuziju nekoliko stilova: vocal house, acid jazz, funky, jazz rock... Stalni članovi Perpetuum Mobile benda su: Danka Adamov- vokal, Vladimir Rusić – gitara, Dragan Malinović – klavijature, Stanko Patarčić – bubnjevi, Danijel Davčik - bas gitara.

Organizatori ovim povodom pozivaju i druge donatore, pravna lica koja svoje donacije mogu da daju u novčanom, kao i u robnom obliku, pošto je svaka pomoć dobrodošla. Uplate se mogu izvršiti na račun „Blic“ Fondacije.

Podaci o računu:

Blic Fondacija
          Žorža Klemansoa 19, Beograd
          Matični broj: 28826184, PIB: 107873825

 Dinarski račun:

2750010221949709 90 - rsd
          Societe Generale Srbija, Beograd 

Molimo građane da prilikom uplate donacije na račun naznače da su sredstva namenjena porodici Vukotić.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i podrže ovu inicijativu - da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije! SUBOTIČKO SRCE ZA DECU.

Više informacija na www.danilokis.rs i www.blic.rs

 

 

 

 

Custom Search