Odbojkašice Spartaka izjednačile u finalnoj seriji

Sub, 20.04.2013 - 22:00 -- dejan.vukovic

Crvena zvezda – Spartak 1:3 (25:21, 22:25, 18:25, 19:25)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 500. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 109 minuta. Rezultat u seriji: 1:1.

CRVENA ZVEZDA: Popović 7, Bjelica 16, Stevanović 9, Kecman 13, Lukić 7, Milović 4, Pušić (libero), Budrović 3, Marinković, Simić, Vojnić-Purčar, Kubura. Trener: Ratko Pavličević.

NIS SPARTAK: Raonić 4, Trnić 13, Cvetićanin 10, Helić 23, Medić 10, T. Matić 13, Memišević (libero), D. Matić, Vujčin, Antanasijević, Radakov, Oluić. Trener: Damir Petković.

Odbojkašice Spartaka napravile su veliki korak ka eventualnom osvajanju titule prvaka Srbije. Slavile su u drugom meču finala plej-ofa protiv Crvene zvezde i na taj način izjednačio rezultat u seriji na 1:1. Potpuno zasluženo su Subotičanke došle do trijumfa i nanele tek drugi poraz u sezoni crveno-belima, pa je sada sigurno da ćemo gledati još najmanje dva meča finala. Pobedom u Beograda Subotičanke su učinile brejk i sada im predstoje dve utakmice u Subotici u ponedeljak 22.04. i u sredu 24.04. od 18h. 

Sve do pred kraj prvog seta bilo je prilično neizvesno. U završnicu su rivalke ušle poravnate, ali je presudila serija odličnih servisa Ljubice Kecman. Ona je najpre osvojila poen asom, potom je pogrešila Adela Helić i Zvezda je došla do tri poena viška 23:20. Nešto kasnije, drugu set loptu iskoristila je Nikolina Lukić , 25:21. Odlično su crveno-bele igrale i u drugom setu, ali nisu izdržale u istom ritmu do kraja. Poveo je domaćin sa 10:7, a potom je polako uvećavao razliku, sve do maksimalnih pet poena 17:12. Imala je Zvezda i 20:16 i kontru, ali kad već sve to nisu iskoristile proigrale su gošće. Tražio je od svojih izabranica na tajm-autu Damir Petković „pametna rešenja“, a Subotičanke su to sprovele u delo. As poen Olge Raonić, potom kontre Helićeve, Medićeve i Tatjane Matić, uz grešku Lukić i za tili čas Spartak je imao prednost 22:20. Ubrzo gošće su uspele da izjednače 25:22.

Ulilo je to dodatnu dozu samopouzdanja Subotičankama, koje su sjajno odigrale do kraja meča. U trećem periodu Zvezda je vodila samo do prvog obaveznog predaha 8:7, ali je potom usledila serija gošći od šest poena za preokret 13:8. Zahvaljujući fantastičnom bloku Spartak nije dozvoljavao rivalkama da se vrati u ovaj set,  25:18. Sličan tok imao je i četvrti set. Tada su Subotičanke imale pet poena viška na drugom obaveznom predahu 16:11, pa je Zvezda morala da rizikuje. Na trenutak im je to uspelo, smanjivale su domaće razliku, sve do 20:19 kontrom Nikoline Lukić. Ipak, u završnici je ekipi Ratka Pavličevića popustila koncentracija, što je sjajni tim iz Subotice znao da iskoristi. As poen Cvetićanin vratio je sigurnost Spartaku 22:19, a potom su gošće uspešno privele meč kraju za veliku radost u Šumicama, 25:19.

Treći meč finalne serije igra se u Subotici 22.04. sa početkom od 18h u Halsi sportova, ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje odbojke da dođu u što većem broju i podrže odbojkašice Spartaka da dođu do nove pobede i naprave joiš jedan korak ka osvajanju prvenstva.

Info: Wienerliga.org

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search