Rosijanka iznenadila Spartak

Sre, 09.10.2013 - 19:47 -- dejan.vukovic

Spartak - Rosijanka 2:4

Gradski stadion u Subotici, geldalaca oko 500, Sudija: Floarea Ionescu (ROU). Strelci: Nahi u 3. i Meffometou u 80. min (Spartak), Shlyapina 24. i 38. (iz penala) i 48. minutu , Nyandeni u 27. (Rosijanka)

Spartak: Ivanov, Krstić, Slović(C), Meffometou Tcheno, Radanović, Savanović,  Damjanović,  Nahi,  M. Nikolić,  Čubrilo, Ilić (N'Rehy)

Rosijanka: Todua(C), Petrova, Dmitrienko,  Akimova, Pertseva (Koltakova), Edmonds, Nyandeni,  Skotnikova, Mashina, Osipova (Cholovyaga), Shlyapina (Sheykina).

Fudbalerke Spartaka su odlično započele meč protiv ruskinja. Iz prve ozbiljnije prilike Spartak je preko Nahi poveo sa 1:0, kada se probila po levoj strani i u bliži golmanov ugao sprovela loptu u mrežu. Nastavile su u istom ritmu subotičanke sa visokim pritiskom i imale dve odlične prilike da udvostruče vodstvo, međutim kakao je meč odmicao Rosijanka se oslobodila pritiska i uzvratila istom merom. Nakon dvadeset minuta igre sada su Ruskinje bile agresivnije i veoma opasne po gol. Izjednačila je Shlapina glavom sa pet metara u 24. minutu. Nakon postignutog gola Rosijanka je krenula još ofanzivnije. Tri minuta kasnije Nyandeni preokreće rezultat. Do kraja poluvremena gošće su postigle i treći gol i to iz penala pošto je golman Ivanov nepropisno zaustavila napadačicu iz rusije. Siguran izvođač najstrože kazne bila je Shlyapina za 1:3.

Rosijanka povećava vodstvo u 48. minutu preko Shlyapina koja tada postiže svoj treći gol na utakmici. Subotičanke su tada zaigrale znatno bolje i propustile nekoliko veoma izglednih prilika među kojima je najbolja bila od Nikolićeve koja sa  skoro gol linije uspeva da promaši gol. Deset minuta pre kraja Falone smanjuje na 2:4 i daje minimalnu nadu za revanš koji će se odigrati za nedelju dana u Moskvi. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search