Poraz košarkaša u dramatičnoj završnici

Sub, 16.11.2013 - 23:29 -- dejan.vukovic

Spartak – Proleter 77:83 (16:16, 25:29, 20:11, 16:27)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 500. Sudije: Slobodan Pavlica (Beograd), Aleksandar Arsić (Odžaci), Strahinja Knežević (Bačka Palanka).

Spartak: Pribić, Ilić, Prlja 2, Nikolić, Sokolović 13, Milisavljević 26, Vujčić 5, Drakulić 14, Danilović 4, Matović, Vukolić 13, Mijatović. Trener: Predrag Borilović.

Proleter: Atanacković 17, Budimir 9, Majkić 27, Blanuša, Knežević 4, Subotić 4, Pavlović, Martinović 4, Marković, Šarović 17, Filipović, Božović 1. Trener: Zoran Bajin.

Košarkaši Spartaka poraženi su u derbiju od iskusne ekipe Proletera u samom finišu meča. Subotičani koji ove sezone imaju mladu ekipu bili su na korak do trijumfa ali presudnom trojkom šarovića gosti su slavili.

Utakmicu je bolje otvorio Proleter pre svega zbog dobrog šuta. Poveli su gosti 2:6, a nakon uspešnih slobodnih bacanja Atanackovića rezultat je bio 9:14. Poenima Vukolića i Milisavljević Spartak je uhvatio priključak tako da se prva deonica završila nerešenim rezultatom 16:16. Razigrali su se domaćini u nastavku, međutim utakmica je uglavnom tekla u izjednačenoj rezultatskoj igri pre svega zbog Zorana Majkića koji je nosio igru Proletera. Majkić je u drugoj četvrtini postigao čak petnaest poena i predstavljao najveći problem odbrani subotičana. Gosti su otišli na odmor sa prednošću od 4 poena zahvaljujući trojkom Budimira sa velike daljine u poslednjoj sekundi, 41:45.

Treća deonica započela je sa serijom trojki na obe strane. Kod Spartaka precizni za tri poena bili su Sokolović, Milisavljević i Vujčić koji su zaslužni za prokret 55:52 u 27. minutu. Domaćini su povećali prednost na pet poena kada je šutirao Drakulić, lopta se odbila od koša došla do Danilovića koji uz zvuk poentiira za 61:56. Velika borba se vodila u poslednjoj četvrtini. Košarkaši Spartaka imali su prednost do 36. minuta kada je iskusni Majkić preuzeo odgovornost u ekipi Proletera i vratio meč u rezultatsku neizvesnost 68:68. U poslednji minut ekipe su ušle poravnate nakon što je Drakulić izjednačio na 74:74. Proleter je odgovorio četrdeset sekundi pre kraja trojkom Šarovića iz kontakta i preko ruke domaćeg igrača za velikih 77:74. Milisavljević u sledećem napadu promašuje šut za tri i novo poravnanje. Do kraja meča gosti sigurni sa linije slobodnih bacanja za konačan trijumf.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search