Prijem ambasadora Crne Gore u lokalnoj samoupravi

Pet, 22.11.2013 - 19:06 -- nikola.tumbas

Novoizabrana postavka lokalne samouprave imala je večeras prve zvanične razgovore prilikom prijema ambasadora Crne Gore Igora Jovovića. U Zelenoj sali, gradonačelnik Jene Maglai, predsednik skupštine Radmilo Todosijević i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković, primili su u posetu ambasadora i njegovu suprugu u čijoj pratnji je bio predsednik RPK Subotica, Slobodan Vojinović.

- Drago nam je da je u okviru posete severu Vojvodine ambasador našao vremena da poseti Suboticu i da se konkretno upoznamo sa nekim pitanjima za koje Republika Crna Gora smatra da su bitna, a da, s druge strane, razmotrimo i našu moguću saradnju koja se odnosi na pružanje određene podrške Udruženju Crnogoraca i pripadnicima crnogorskog naroda. Mislim da smo imali veoma dobar razgovor, sa konkretnim stvarima. Oko nekih smo se i dogovorili i naša obaveza je da to u budućnosti i ispoštujemo, istakao je Jene Maglai.

Čestitajući najpre novom rukovodstvu grada na imenovanju, ambasador Jovović je ocenio da su odnosi Srbije i Crne Gore poboljšani u poslednjih godinu i po dana, otkad je uspostavljena nova vlast u Srbiji.

Više o ovome pročitajte ovde

Autor teksta: 
Custom Search