Energomont - 10 godina saradnje sa kompanijom Siemens

Sub, 03.05.2014 - 17:26 -- nikola.tumbas
Odbrana gnezda
Odbrana gnezda
Ištvan Sekula o saradnji sa Energomontom
Ištvan Sekula o saradnji sa Energomontom
Detalji sa obeležavanja desetogodišnjice
Detalji sa obeležavanja desetogodišnjice

Kompanija Energomont danas je skromnom svečanošću obeležila desetogodišnjicu saradnje sa kompanijom Siemens. 

Prijem i koktel za goste održan je u prostorijama kompanije. A posle kraćeg obraćanja gostima direktorice Ele Ivakić i vlasnika firme Ujhelji Rudolfa, uručene su zahvalnice Helmut Osteru, i Ištvanu Sekuli, direktoru pogona Siemens u Subotici, i trima zaposlenim u kompaniji. Za goste je potom priređen ručak u Vinskom dvoru u Hajdukovu.

***

Govor direktorice Ele Ivakić

 

POŠTOVANI  GOSTI  I  PRIJATELJI

01.maja 2004. te godine uspeli smo impregnirati i polimerizovati u danas prozvanoj Hali 1  PRVI  STATOR.

Ovaj  prvi stator je prošao više testova-USPEŠNO. Posle tri nedelje dobili smo dozvolu da ovaj proces impregnacije i polimerizacije vršimo u našoj kompaniji – ENERGOMONT.

Kako je izgledalo to vreme u trajanju od oko pola godine dok smo završavali izgradnju prvog objekta i izgradnju prvog postrojenja , od ovde prisutnih može da se priseti samo nekolicina nas. Za sve one ostale mogu da kažem samo toliko da taj period nije bio ni malo lak. Imali smo za zadatak da rešimo niz tehničkih i finansijskih problema. Svakako jedan od bitnih pokretača naše energije je bila i želja da opravdamo poverenje naših poslodavaca, od kojih smo ovaj posao tražili i dobili. Posao kojim se danas bavimo i od kojeg živimo danas nas 90 zaposlenih pripada teškoj industriji. U ovom poslu ništa nije jednostavno niti lako. Uređeji koje obrađujemo teže nekoliko tona, ni pomeriti se ne mogu bez ozbiljne dizalice, obrađujemo ih na 160 stepeni C, materijali sa kojima radimo su ozbiljne hemikalije. Zaposleni koji rade u direktnoj proizvodnji nemaju diplome fakulteta, ali moraju proći niz obuka, kako bi znali odraditi svoj zadatak ispravno. Radeći savesno, konačno doprinose tome da naša kompanija obavi zadatak koji je samo mala karika, ali značajna u procesu proizvodnje vetrogeneratora. Grešaka ne sme biti, ako se i dogode uglavnom su kobne i predstavljaju veliku štetu po pitanju ispravnosti uređaja, a nama samima predstavlja veliku traumu. Iz tog razloga za svih ovih 10 godina Energomont je kontinulano nastojao da kroz adekvatno praćenje svih parametata proizvodnje kontroliše i upravlja procesom u cilju postizanja potrebnog kvaliteta.

Za ovih 10 godina otkako ovaj proces vršimo mnoge prepreke smo savladali, a isto tako treba da spomenem da nas očekuju ozbiljni zadaci, kako u procesu impregnacije i polimerizacije, tako u proizvodnji samih uređaja sa kojima se ovaj, a i drugi industrijski procesi obavljaju. Prvi uređaji koje smo pokrenuli pre 10 godina su već amortizovani, a i u nekim tehničkim rešenjima prevaziđeni. Kroz ovde izgrađene hale i uređaje prošlo je i obrađeno preko 30 hiljada delova vetrogeneratora u procesu impregnacije i polimerizacije. Kako ne bi bili neskromni, važno je reći da je naš poslodavac od 2007 godine, kada smo nedeljno obrađivali 80 kompleta uređaja, pa do danas uložio značajna sredstva u samu opremu sa kojom mi danas radimo. Od važnih godina spomenuću još 2010-tu, kada smo u ovoj hali br. 3 pokrenuli nov, VPI sistem impregnacije i to segmenata vetrogeneratora, koji predstavljaju novu generaciju vetrogeneratora.

          Dozvolite mi da se ovom prilikom, kada obeležavamo naš mali ali značajan jubilej zahvalim na radu svim zaposlenima i na ukazanom poverenju našim poslodavcima.

Bački Vinogradi 03.05.2014.

 

Custom Search