Zebra od plastike

Uto, 24.06.2014 - 18:58 -- nikola.tumbas

JP Direkcija za izgradnju grada Subotice je, u okviru izvođenja radova na horizontalnom obeležavanju saobraćajnica u gradu, izvela radove na signalizacionom obeležavanju raskrsnice ulica Beogradski put i ulica Maksima Gorkog (pravac ulice Maksima Gorkog), savremenom tehnologijom -  hladnom, debeloslojnom plastikom (aglomerat postupak). Ove godine radovi su izvedeni ogledno i ukoliko se tehnologija pokaže efikasnom i ekonomičnom, njena primena će u narednom period biti deo standardnog postupka prilikom izvođenja radova na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije.

Navedena tehnologija je  rasprostranjena u većini evropskih gradova na raskrsnicama sa velikim frekvencijama sabraćaja. Zbog izbegavanja čestog farbanja, klasičnim farbama za puteve, sve češće se primenjuju novi materijali koji su postojaniji, dugotrajniji i kvalitetniji.

Ovo predstavlja jednu od mera kojom će Direkcija za izgradnju grada Subotica vršiti racionalizaciju prilikom opremanja puteva saobraćajnom signalizacijom, kao i unapređivati bezbednost u saobraćaju, u narednom periodu.

Direkcija za izgradnju grada Subotica

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search