Hétvégén tartják az 52. Nemzetközi Evezős Regattát Palicson

Kategorija: 
Izvor: 

A Vojvodina Open elnevezésű, kétnapos versenyen húsz klub vesz részt Szerbiából, Magyarországról, Horvátországból és Macedóniából.
A tavalyi évhez képest kevesebb versenyző nevezett a regattára. Ennek ellenére a szervezők elégedettek, hisz a válogatott szintű indulók száma jóval meghaladja az előző években tapasztaltakat. Tomislav Zvekanović, a Palics Evezőklub elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: „A világversenyek egész mások, mint nálunk, de kezdünk hasonlítani egy komoly versenyre.”

A Vojvodina Open a Nemzetközi Evezős Szövetség által elismert versenyek közé tartozik. A szerb evezős válogatott tagjai Palicson készülnek a soron következő világversenyekre. Július végén Amszterdamban, augusztusban pedig Hamburgban szállnak vízre. „A szemünk előtt csak az aranyérem van. Azért edzünk, ez a fő célunk egész évben” – mondta Martin Mačković szerb evezős válogatott.

A Palics Evezős Klub sikeres múltra tekint vissza. Emellett nem csak jelene, hanem jövője is van, hisz a szerb női válogatottnak is ad sportolókat. Patyi Éva is a szerb evezős válogatott tagja. „Itt nem tehetem túl magasra a mércét, mivel ez az első évem a felnőtt kategóriában. Azt hiszem, hogy mindenkinek az az elvárása, hogy kihozzuk magunkból a maximumot és hogy becsületesen helyt álljunk.”

A palicsi regattán a junioroktól kezdve egészen a veteránokig, minden kategóriában rendeznek futamokat. A selejtezőit szombaton reggel 9-től, a döntőket pedig délután 3 órától tartják. Vasárnap egy órával korábban kezdődnek a programok.

Custom Search