Az Ifjúság utca lakóinak a közeljövőben nem oldódnak meg a problémái

Kategorija: 
Izvor: 

Évtizedek óta várják a szabadkai Ifjúság utca lakói az aszfaltburkolatot. Szinte lehetetlen közlekedniük, ha esik az eső. Csizma vagy rosszabb esetben – ahogy ők fogalmaznak – csónak kellene, hogy kijussanak a majsai útra. Az Építési Igazgatóság vezetője szerint egyelőre nincs lehetőség a betonozásra, mert nem elég széles az utca. Az emberek a megoldás érdekében aláírásgyűjtésbe kezdtek, amelyet még áprilisban át is adtak az Építési Igazgatóságnak.

„Esőzéskor befolyik az esővíz a házakba. Nagyon vizes mindenhol. Nagyon nagy szükség lenne a kanalizációra és a beton út elkészítésére vagy kellene legalább salak vagy valami, hogy egy ideig jó legyen. Ez nagyon rossz állapotban van. A 21. században vagyunk, és ezt nem szabadna megengedi” – panaszkodik Márton Attila. Mások a homokra és a porra panaszkodnak leginkább. „Por. Nem birok kinyitogatni, nem birok semmit. Amikor az autó elmegy, akkor viszi a port magával” – mondja Dogandžić Anđelko.

Az utcában még vízelvezető rendszer sincs, így óriási pocsolyák nehezítik a közlekedést eső után. Ha lesz csatornahálózat, lesz aszfalt is – ígéri az illetékes közvállalat megbízott igazgatója. „Peticiót kaptunk a lakosoktól, amiben elvezető csatornáknak az építésére kértek tőlünk engedélyt és szakfelügyeletet. Sajnos mikor hozzá láttunk volna a munkálatokhoz akkor kiderült, hogy az egyedüli hely, ahova csatornát illetve vízi árkot lehet építeni az magánterület. Az igazgatóság és a felügyelőség is ezt állapította meg. Azóta a telek tulajdonosa kihúzott egy kerítést a telek határára, és evvel teljesen megszűnt a lehetőség, hogy bármilyen árkot ássunk” – magyarázta Blau Péter, az Építési Igazgatóság mb. Igazgatója.

Amíg tulajdonjogi viszonyok nem tisztázódnak biztosan nem lesz aszfalt az Ifjúság Utcában. Szabadkán egyébként harmincöt problémás utca van, amely nagyobb gondokkal küzd eső esetén.

Custom Search