Problem buke tokom Summer3p festivala

Čet, 24.07.2014 - 01:02 -- nikola.tumbas
Dragutin Miljković i Josip Šušnjar Gosti nam izludeše
Dragutin Miljković i Josip Šušnjar Gosti nam izludeše
Jovićević Miljković Šušnjar traženje kompromisa oko Summer3p
Jovićević Miljković Šušnjar traženje kompromisa oko Summer3p

Spontano započet razgovor sa delom uprave Elitte tokom festivalskih dana, 22.juna, skrenuo je temu na problem glasne muzike na Paliću, u ovom slučaju na poslednje veče - jutro Summer3p-a koji se završio u ponedeljak u 04.00 ujutro sa posledicam da su gosti u hotelima tokom noći bili "izludeli" i ostavili svoj potpis u knjizi utisaka...

U prilogu je video komentar koji su povodom toga dali Dragutin Miljković i Josip Šušnjar tokom razgovora na terasi restorana "Male gostione". Potom, da bi se čuo glas "optužene" strane, pozvao sam Vlatka Jovićevića, frontmena ove manifestacije, da i on da svoje mišljenje razloge - "odbranu" - kako je jedan prisutni primetio. Vlatko je pristao i stigao nešto kasnije, pošto nije želeo video zapis izjave, napravljen je zvučni zapis nastavka razgovora pri kojem se došlo do saznanja zbog čega Summer3p mora da traje kolko traje. U prilogu se sve može čuti ali ovde izdvajam jedno koje "opravdava" dužinu trajanja.

Da bi ovaj festival mogao da bude u rangu određene manifestacije on mora da ispuni neke uslove od kojih je recimo trajanje same manifestacije - četiri dana i to bi čak moralo biti u kontinuitetu vreme 00.00-24.00 bez pauze.

Organizatori su to, kako tako, pokušali da prilagode svom okruženju, ali čini se da se okruženje ne može baš prilagoditi njima pa se deo "aboridžina" tokom ove manifestacije privremeno iseli iz svojih domova i potraži utočište kod rođaka koji su na sigurnoj udaljenost. Oni bez rođaka, ako mogu da plate, oni potraže smeštaj recimo u vilama u Hajdukovu i okolini da bi mogli mirno spavali i sačuvali zdrav razum.

Ako želite poslušajte sve, tada ćete znati doneti sebi zaključak i kome dati za pravo.

Custom Search