Izabran novi predsednik ŽKK Spartak

Uto, 19.08.2014 - 00:31 -- dejan.vukovic

U Trofejnoj sali Sportskog Saveza održana je godišnja Skupština ženskog košarkaškog kluba Spartak. Skupštinom je predsedavao predsednik kluba, Goran Bićanin koji je predložio dnevni red sa osam tačaka koji je jednoglasno usvojen. Donesena je odluku o pristupanju novih članovu u Skupštinu, Bratislava Mitrovića, Nevene Stešević, Ivana Franciškovića, Jasne Francišković, Aleksandra Tokovića i Olge Radičević Hadnađ.

Usvojen je izveštaj o radu kluba u protekle četiri godine. Stojanka Došić, trener prve ekipe podnela je izveštaj o radu Prvog tima. Konstatovano je da je klub bio u velikim problemima u 2010 godini kada je ova Uprava preuzela brigu. Angažovanjem svih a posebno Stojanke Došić nisu izostali ni sportski rezultati. Ekipa se održala u Prvoj ligi iako je pred početak prošle sezone već bila viđena u nižem rangu takmičenja. Mlade košarkašice predvođene iskusnim strategom uspele su da sačuvaju status i ostanu u društvu najboljih. Naznačeno je da bi se u budućnosti veća pažnja trebala pokloniti mlađim kategorijama koje nisu dobro zaživele u klubu. Problem malo predstavlja i manjak termina za treninge za niže kategorije, ali taj problem će klub pokušati da reši sa školskim salama. 

Na kraju Skupštine izabrano je novo rukovodstvo, pošto se staro zahvalilo na poverenju uz konstataciju da neće napuštati klub i rado će pomoći koliko je u njihovoj moći.  Za novog Predsednika kluba izabran je Aleksandar Tokovića u članove Upravnog Odbora izabrani su Silvija Prekajski, Aleksandar Aleksić, Siniša Ćuk, Melinda Gubi, Marko Vidaković Hadnađ i Olgica Rus.  

Prisutan je bio i Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam koji je poželeo puno sreće i uspeha novoj upravi. Stav rukovodstva ŽKK Spartak je da se u gradu malo para odvaja za sport posebno u odnosu na kulturu gde se izdvajaju puno veća sredstva. Stav je kluba da zajedničkim snagama treba uticati na čelnike Grada da se takav odnos u budućnosti promeni. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search