Hajnal Jenő: A mindennapi munka megbecsülését jelenti a hálaadás

Kategorija: 

Hálát adtak az idei termésért, és megáldották a gazdákat a kelebiai római katolikus templomban. A szüreti mulatságon egyebek mellett pálinkaverseny és -kóstolás, valamint táncház várta az ünneplőket.

Szőlő, alma, kukorica, káposzta, sárgarépa, paprika - minden megterem Kelebián. A termelők számára fontos a hálaadó ünnepség. Móra Brigitta kelebiai termelő: „Most is a piacra készülünk. A családból valaki mindig itt van a templomban. Holnap is jövünk.”

Megáldották az idei termést, valamint a gazdákat is. Paskó Csaba kelebiai plébános: „Fontos az emberek figyelmét felhívni arra, hogy hálát kell adni mindenért. Az ember elégedetlen sokszor az időjárással, terméssel. Máshol az emberek éheznek, hálát adnának egy pohár vízért. Nekünk ez mind adva van, van miért hálát adnunk.”

A mindennapi munka megbecsülését jelenti a hálaadás, illetve az áldás - mondta Hajnal Jenő a Magyar Összefogás listavezetője. „Előttünk is, négy év alatt olyan feladatok várnak, amelyek arról szólnak, hogy hogyan tudjuk ebben a közösségben, a Magyar Nemzeti Tanács négy területén mindazt elérni, felmutatni, hogy ez a közösség, különösen a fiatalság érezze a munkának a becsületét szülőföldjén, érezze a mindennapi kenyér édességét, a hálának a boldogságát, és azt a derűt, amely itt, most körülvesz bennünket.”

A szüreti napokon visszatérő és immáron állandó vendég a határ túloldaláról, a magyarországi Kelebiáról a Tavaszi Hérics néptánccsoport. Bíró Melinda, a néptánccsoport tagja: „Szívesen beállnak, szívesen jönnek velünk táncolni, jó a hangulat.”

A talpalávalót az esti vigadalmon a Juhász zenekar húzta a táncos lábú közönségnek.

Custom Search