Slobodne forme: D Sub Faces

Čet, 02.10.2014 - 11:18 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 
Frozen
Frozen

Sinoć je u klubu Mladost započet novi ciklus "Slobodnih formi" - emancipacije subotičke muzičke scene. O doživljajima slobode sam već pisao, a ovogodišnji ciklus "Slobodnih formi" biće bogatiji: Svake srede od 22h u "Mladosti" će moći da se vidi neki od domaćih bendova (ulaz slobodan), a najavljene su i izložbe i projekcije.

Duo D Sub Faces čine mazni ženski vokal koji se baškari po disko super-strukturama, i odličan je izbor za klupske svirke. Ili, ako vam draže, D Sub Faces je onirička ljubav digitalnih matrica i analognog glasa, sraz žene i mašine. Može da se gleda, može da se sluša, a može i da se igra. 

Sledeće srede biće predstavljen sledeći bend, a finale ovogodišnjih "Slobodnih formi" planirano je za 7. novembar u "Pogonu".

Više o ovoj temi...

Proces je pionirski subotički pank bend stare odn. izvorne škole, osnovan na prelasku 70-ih u 80-te godine. Danas je to trio koji praši "kec" bez greške, uigrano, uporno, žestoko, radnički pošteno, te zaslužuje svaki respekt. Stara linija hitova poput "Bejrut '83", "Iluzije" i "Nemojte misliti da se slažem" pojačana je novim pesmama koje ni za dlaku ne odstupaju od tog tvrdokornog i tvrdoglavog retro panka s početka 80-ih.  U najkraćim crtama - beskompromisni pank.

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake srede od 22h u klubu "Mladost", gde će moći da se vidi neki od domaćih bendova (ulaz slobodan), a najavljene su i izložbe i projekcije. Finale ovogodišnjih Slobodnih formi najavljeno je za 5, 6. i 7. novembar u klubu "Pogon".

Post date: Čet, 23.10.2014 - 17:34

Harmonija Haosa vuče korene još od Septikove komune na Prozivci (pre četvrt veka), gde je bila jedan od rezidentnih bendova. Danas je to dinamični duo koji haos pakuje u matematički diskretne i precizno determinisane muzičke matrice ispred kojih ikonički Septic može da radi šta god hoće. Ova 3D animacija panka ne pruža nimalo više niti imalo manje od potrebne i dovoljne doze haosa. Šou je praćen kratkim, britkim, ciničnim i pre svega duhovitim opaskama, te poprima obrise stand-up nastupa. Ne propustiti i videti.

Gosti iz Novog Sada, grupa Kalo, jesu momci koji pošteno praše pankrok, dok frontmen svojim poetsko-scenskom nastupu neodoljivo mimikrira Satana Panonskog (bez krvi, dakako).

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake...

detaljnije
Post date: Čet, 16.10.2014 - 10:08

Ove srede u klubu Mladost, u okviru Slobodnih formi - emancipacije subotičke muzičke scene - predstavljen je bend Tranzit.

Tranzit pakuje veliku količinu energije u rok, fank i jazzy rifove i ritmove, ali nekako uspeva da tu silu i žestinu isporuči velikom preciznošću i, što je još važnije, sa senzibilitetom, osećajem ljubavi bez i trunke nasilja. Tranzitu je gradski korzo možda isuviše uzan, ali mu je dovoljno jedno parče tvrdog asfalta, kratka pista sa koje će da uzleti i podigne, ne samo sebe, nego i svoju publiku u orbitu planete rokenrola. Treba pomenuti da ovaj bend opstaje na našoj sceni gotovo dve decenije.

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake srede od 22h u klubu "...

detaljnije
Post date: Čet, 09.10.2014 - 09:04
Custom Search