Prijem za zvaničnike UEFA

Sre, 22.10.2014 - 10:30 -- dejan.vukovic

Subotica je domaćin prvog kruga kvalifikacija za EP za žene do 17 godina na kojoj pored domaćina Srbije učestvuju Irska, Litvanija i Rumunija. Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac povodom toga je primio delegaciju iz UEFA, predstavnike svih reprezentacija i predstavnike FSS koji se nalaze na turniru.

Razmenjeni su pokloni, gostima je predstavljena sportska Subotica i istaknuta odlična saradnja sa Fudbalskim Savezom Srbije. Nakon prijema gosti su obišli Gradsku kuću i upoznali se sa ovim lepim zdanjem, ponosom Subotice.   

Trenutno na turniru nakon dva odigrana kola vodi Irska sa 6 bodova, sledi Srbija sa 4 boda, Rumunija ima jedan bod dok je Litvanija i dalje bez bodova. Poslednji dan će odlučiti o tome koje reprezentacija pored Irske ide u drugi krug kvalifikacija. Najviše šane ima Srbija kojoj je u poslednjem meču protiv Irske potrebna pobeda ili nerešen rezultat. U slučaju poraza Srbije, šanse ima reprezentacija Rumunije koja mora da pobedi Litvaniju ali i da nadoknadi lošiju gol razliku od minus 4. 

Treće kolo kvalifikacija igra se u sredu 22. oktobra. Na stadionu FK Bačka igraće Srbija-Irska a na Gradskom stadionu se sastaju Rumunija i Litvanija. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search