Fudbaleri Spartaka u četvrtfinalu Kupa Srbije

Sre, 29.10.2014 - 17:18 -- dejan.vukovic

Spartak – Proleter 2:0 (2:0)

Gradski stadion, gledalaca: oko 200. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo), pomoćnici: Dejan Potočan (Vršac), Branko Palović (Zrenjanin).Strelci: 1:0 Lukić u 11. minutu, 2:0 Plavšić u 14. minutu

Spartak: Mirković, Antonić, Radović, Kovačević, Mezei, Maksimović, Balabanović, Lukić (83. Farkaš), Torbica (41. Jočić), Plavšić, Georgijević (71. Ilić).

Proleter: Nastić, Tanasin, Švonja, Skopljak, Žigić, Varga (62. Lekić), Čović (59. Vukelja), Karanov (61. Radivojević), Vujaklija, Bošković, Ćovin.

Spartak je obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, pobedivši u kombinovanom sastavu ekipu Proletera sa 2:0. Oba gola postiglu su u ranoj fazi utakmice do 14. minuta. Kada su gosti ostali sa deset igrača od 38. minuta, utakmica je faktički bila rešena. 

Spartak je odlično otvorio utakmicu, Lukić je imao prilike u 5. i 6. minutu da dovede svoju ekipu u vodstvo. Subotičani do vodstva dolaze u 11. minutu kada je sudija dosudio slobodan udarac nakon što je oboren kapiten Torbica. Lukić je odlično izveo slobodan udarac i sa oko 28 metara loptu poslao u mrežu. Nakon samo tri minuta domaći su udvostručili prednost. Torbica je prošao po desnoj strani, prevario svog čuvara pronašao slobodnog Plavšića koji je uleteo u kazneni prostor i iskosa savladao golmana Nastića za visokih 2:0 u 14. minutu. Usledio je period mirnije igre u kojoj je Spartak kontrolisao igru. U 38.minutu Proleter je ostao sa igračem manje. Plavšića je bez lopte udario Vujaklija, što nije proimaklo sudiji Anđelkovskom koji g aje poslao u svlačionicu. 

Proleter je krenuo ofanzivnije u drugom poluvremenu. Šansa se ukazala Čoviću koji je izborio jedino korner za svoju ekipu. Uzvratili su domaći preko Balabanovića koji je odlično šutirao sa oko 16 metara lopta se od prečke odbila na gol liniju a zatim u polje za nastavak igre. Kako se meč bližio kraju Spartak zadovoljan rezultatom posustao je u napadima, a gosti su to iskoristili i stigli do odlične prilike za smanjenje rezultata u 75. minutu. Jočić je igrao rukom u svom kaznenom prostoru na šta je sudija reagovao i pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Branko Žigić koji je dobro šutirao ali je Mirković, golman Spartaka, odlično odreagovao, pročitao je šut kapitena Proletera i loptu skrenuo u korner. Trgli su se tada domaći i do kraja utakmice kontrolisali igru i obezbedili plasman među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije.  

Rezultati osmine finala Kupa Srbije.

  • Radnički 1923 - Jagodina  0:3
  • Spartak - Proleter  2:0
  • Rad - Crvena zvezda  1:0
  • Vojvodina - Sloboda Point
  • Metalac-Voždovac
  • Partizan-Sloga
  • OFK Beograd-Čukarički

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search