Nemzetközi búvárversenyt tartottak a Prozivka Sport- és Rekreációs Központban

Kategorija: 

Oroszországból és Szerbia egész területéről érkeztek versenyzők a a Prozivka Sport- és Rekreációs Központba. A versenyen mintegy 30 búvár vett részt.

Három versenyszámban mérték össze tüdőkapacitásukat a búvárok Szabadkán. Először a statikus apnea számban versenyeztek. A cél, hogy a búvár egy helyben lebegve a lehető leghosszabb időt töltse a víz alatt egy lélegzettel.

A rendezvényre eljött a világcsúcstartó Branko Petrović is. 11 perc és 54 másodperces lélegzet visszatartásával ő áll a világranglista élén. Elmondta, fontos, hogy az ember higgyen magában. A testi felkészültség sem elhanyagolható. „Mint minden sportban, fel kell készíteni a testet, hogy az kitartson a gyakorlat során. Emellett szükséges a pszichikai felkészülés is, ez arról szól, hogy bízz magadban. Ahhoz, hogy megtudd csinálni, az is szükséges, hogy mások bízzanak benned.”

A szabadkai rendezvényre Oroszországból is érkeztek búvárok. Emellett Szerbia különböző területeiről is szép számban eljöttek. Milan Papković. a Szabadkai Spartacus Búvár Klub elnöke: „Szervezőkként örülünk, hogy 26 versenyzőt üdvözölhetünk, akik sikeresen eljutottak a versenyre. A 26 versenyzőből 8 nő. Sajnáljuk, de az időjárási viszonyok, és az anyagi gondok miatt a dél-szerbiai versenyzők nem tudtak eljönni.”

A statikus apnea kategóriában Branka Piščević és Branko Petrović lett az első. A dinamikus úszás uszonnyal kategóriában Branka Piščević és Stefan Anđus érdemelte ki az első helyet. A dinamikus úszás uszony nélküli kategóriában pedig Sisa Eleonóra és Stefan Anđus lett aranyérmes.

Custom Search