Koalicijske iskrice za Novu godinu

Čet, 18.12.2014 - 14:19 -- nikola.tumbas
Jene Maglai o koalicijiskim iskricama za Novu Godinu i dopisu LSV-u
Jene Maglai o koalicijiskim iskricama za Novu Godinu i dopisu LSV-u
Press konferencija povodom programa za Novu godinu
Press konferencija povodom programa za Novu godinu

Današnja press konferencija je bila zakazana da bi se predstavio ovogodišnji program grada za obeležavanje Nove godine.

**

Grad Subotica i ove godine poklanja svojim sugrađanima i gostima Subotice doček  Nove godine na Trgu slobode i tradicionalni Novogodišnji koncert Subotičke filharmonije u Velikoj većnici Gradske kuće. Program dočeka nove 2015. godine na centralnom gradskom trgu, u sredu, 31. decembra, počinje u 22 časa, nastupom „Vegas šou benda” iz Mađarske, dok će od 23 časa i 30 minuta nastupiti poznati muzičar Dejan Cukić i „Spori ritam bend”. Novogodišnji koncert Subotičke filharmonije održaće se 28. decembra 2014. godine, od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće.

Više o tome na www.subotica.rs

**

Za press je bio najavljen i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, ali nije bio prisutan što je na neki način najavilo i pitanja u drogom delu susreta sa gradonačelnikom.

 
Odnosno deo medija se interesovao za komentar na press ligaša o dopisu smanjenja prostorija. A postavljeno je  i pitanje o nesuglesicama koje su se pojavile u gradskoj koaliciji oko usvajanja budžeta.

 

Gradonačelnik Jene Maglai odgovara na pitanje o napetom stanju u kolaciji (na 03.20):

- Ništa novo, i prošle godine smo imali situaciji kada je bilo pitanje da li će se obezbediti većina kod usvajanja budžeta. Naravno uvek tada izlaze iskrice na videlo...

- Uvek je tako kada se dele pare, interesi su različiti i dolazi do preplitanja oko nekih pitanja, ali ja mislim da ćemo mi sa našim koalicionim parnterima iz SNS, SPS-a, DSHV-a, SBB-a rešiti korektno mirnim putem.

- Moram da kažem da para ima kolko ima. Nikada manje para nije bilo a nikada više zahteva. To se mora napraviti jedno racionalno trošenje sredstava...

- Moramo pokriti troškove prema materijalnim potrebama, platama preuzetim obavezama i moramo nešto malo ostaviti i za investicije...

- Nema razloga da dođe do razmimoilaženje oko budžeta...

- Osnovne stavke: socijalno, kutura, itd.. su pokrivene za normalno funkcionisanje...

- Ne bih da Subotica dođe u situaciju, kao neke opštine sa teritorije Srbije, da nemaju plate da isplate zaposlenima. Mi smo ovde sačuvali finansijsku stabilnost, uredno isplaćujemo sve dospele obaveze, uz poneko kašnjenje ,jer para je ovde nedovoljno kao i u republičkom budžetu, i u pokrajinskom, ali mislim da imamo kapaciteta da napravimo veoma racionalan budžet za 2015. godinu i nadam se da će ga koalicioni partneri u celini podržati.

 

Tagovi: 
Custom Search