Prijem Nenada Lalovića u Gradskoj kući

Čet, 06.08.2015 - 17:10 -- dejan.vukovic

U Plavoj sali Gradske kuće u Subotici upriličen je prijem za predstavnike Svetske rvačke federacije, Rvačkog saveza Srbije i domaćeg Spartaka kojem je poverena tehnička organizacija Prvenstva Evrope u rvanju za kadete. Delegaciju UWW-a predvodio je Nenad Lalović, prvi čovek Svetske rvačke federacije, ali odnedavno i član Međunarodnog olimpijskog komiteta. Delegaciju su sačinjavali Natalija Jerigina, potpredsednica UWW-a, Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, Andrija Romić, predsednik Rvačkog kluba Spartak, sa svim saradnicima.

Uvažene goste u ime Grada Subotice primili su Ilija Maravić, predsednik Skupštine Subotice, Tomislav Veljković, zamenik gradonačelnika i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam. - Čast nam je što je Subotica domaćin ovakvog sportskog događaja, a činimo sve što je u našoj moći da ovakvih dešavanja bude sve više. Izuzetno nam je drago da je danas sa nama bio Nenad Lalović, jer je reč o najvišem predstavniku srpskog sporta, koji će svojim autoritetom doprineti da naš sport bude na još višem nivou – istakao je Ostrogonac nakon sastanka.

Nenad Lalović se zahvalio Gradu Subotici na gostoprimstvu u okviru Prvenstva Evrope za kadete - Kada sam postao predsednik Rvačkog saveza Srbije prvo veće međunarodno takmičenje bilo je u Subotici, bilo je to 2002. godine kada je tu održano Prvenstvo Evrope za juniore. Pre dva dana sam postao član Međunarodnog olimpijskog komiteta i opet sam došao pravo u Suboticu. Posle svakog mog napretka u karijeri, uvek je sledila Subotica, veoma mi je drago zbog toga. Samo nemojte tražiti od mene da još napredujem da bi Subotica dobila još neki šampionat. A Subotica je sigurno spremna za to i u budućnosti.

U ime Rvačkog saveza Srbije prisutne je pozdravio Željko Trajković, predsednik organizacije. - Rvački savez Srbije je prepoznao Spartak kao klub sa velikom tradicijom, klub sa ponosom, a oni nam za to vraćaju dobrom organizacijom. Nadam se da smo dobro reprezentovali Suboticu, Srbiju, ali i naš sport.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search