Četiri medalje dizača tegova na Evropskom Prvenstvu

Čet, 15.10.2015 - 15:10 -- dejan.vukovic

Subotički dizači tegova ostvarili su odlične rezultate u dresu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koje je održano u Litvaniji za juniore i mlađe seniore do 23 godine. Osvojene su četiri medalje od kojih je tri osvojio Tamač Kajdoči, najperspektivniji dizač tegova u Srbiji. 

Povodom odličnog rezultata u medija centru Gradske kuće orgnaizovana je konferencija za novinara na kojoj su prisustvovali reprezentativci Kanižai Aron, Ervin Rožnjik, braća Tamaš i Tivadar Kajdočija kao i njihov trener i savezni selektor Stipan Vert i sekretar kluba Kiš Ferenc 

Ispred grada Subotice uspeh takmičara pozdravio je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam - Čestitam klubu dizaču tegova Spartak i njihovim takmičarima na izuzetnim rezultatima. Četiri takmičara su bila članovi reprezentacije koje je predvodio trener Spartaka i savezni selektor Stipan Vert. Subotički dizači su ostvarili odličan rezultat osvojivši ukupno 4 medalje na Evropskom prvenstvu koje je održano u Litvaniji. Tri bronzane i jedna srebrna medalja. Ne postoji ništa lepše u sportu kada vam takmičar iz Subotice osvoji tako vredne medalja na takmičenju gde se nalaze najbolji iz Evrope. 

Sekretar kluba Kiš Ferenc obrazložio je ostvarene rezultate i time još više ukazao na njihovu vrednost. - Ovaj klub godinama beleži odlične rezultate, neprikosnoveni smo dvadeset godina u Srbiji. Moram da ukažem koja je vrednost ovih rezultata. Aron u juniorskoj konkurenciji osvojio 15. mesto. Ovo mu je bila prva prilika da se dokaže i imao je veliku tremu. Ipak, ostvario je dobar rezultat i oborio lične rekorde. Nije mogao da obori državni rekord jer se Evrin svojevremeno potrudio da mu to bude teže, međutim očekujemo da to uradi sledeće godine. Ervin je u ukupnom plasmanu osvojio 4 mesto, ali ako pogledamo Sinkler bodove sa 385 sinkler bodova on je najuspešniji takmičar Srbije sa najvrednijim rezultatom u ovoj sportskoj grani. Ako kažemo da je Tivadar u izbačaju osvojio samo treće mesto, moramo napomenuti da je tih 203 kg u Srbiji do sada uspelo da podigne samo tri takmičara, svojevremeo Šurbanović Slobodan, 2010 godine Nađ Čaba i Tamaš Kajdoči, njegov brat. Što se tiče Tamašovog rezultata to su pre svega novi državni juniorski rekordi. Pobedili su ga oni koji su od njega dve godine stariji. 210 kg je ujedno i izjednačenje seniorskog rekorda koji drži Veselin Jakovljević od 2004 godine kada je imao 25 godina a Tamaš ima još uvek samo 18 godina. Posebno nam imponuje da su reprezentaciju Srbije predstavljala četiri momka i sva četvorica iz Spartaka.

Savezni trener Stipan Vert zadovoljan je ostvarenim rezultatima - U reprezentaciju sam poveo četiri takmičara iz Spartaka jer su najkvalitetniji i najbolji u Srbiji. Aron je imao malu tremu ali je napravio dobar rezultat. Tamaš Kajdoči je i prošle godine napravio odličan rezultat osvojivši više medalja. Ove godine je takođe osvojio treće mesto u ukupnom plasmanu i drugo u izbačaju a uz malo sreće mogao je biti i drugi u ukupnom plasmanu. Kajdoči Tivadar je izuzetno napredovao, oborio je sve svoje lične rekorde sa 155 i 203 podignuta kilograma. Zahvaljujem im se što su izdržali sve treninge i pokazali koliko vrede.

Najbolji među odličnima bio je Tamaš Kajdoči sa tr i osvojene medalje, takmičar koji je već privukao pažnju na sebe odličnim rezultatim u proteklom periodu - Konkurencija je bila izuzeno jaka. U trzaju, nas četvorica smo krenuli sa istom težinom sa željom da osvojimo medalju. Velika borba je bila i u izbačaju, ali sa ličnim rekordom sam uspeo doći do drugog mesta i ukupno 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search