Nova veštačka stena u Subotici

Uto, 08.12.2015 - 23:08 -- dejan.vukovic

Subotica je bogatija za novu veštačku stenu koja je u ovom trenutku najveća u zatvorenom prostoru. Stena se nalazi u OŠ "Jovan Mikić". Po rečima Vjekoslava Ostrogonca svečano otvaranje je planirano za subotu 12. decembra takmičenjem od 9 časova. 

Ovom prilikom istaknuti su i odlični rezultati planinasrkog kluba Spartak čija sekcija sportsko penjanje ima tri državna prvaka. Ostrogonac se zahvalio klubu koji uspeva da motiviše mlade da se bave planinarenjem.

Iso Planić zahvalio se svim ljudima i ustanovama na izradi ove nove veštačke stene. - Prva stena u Subotici postavljena je 2001 godine kada je u maju mesecu ispred Gradske kuće na revijalnom manifestaciji postavljena na jednu skelu. Trenutno se jedna mala nalazi u Politehničkoj školi zatim jedan bolder od 5 metara se nalazi u oš "Majšasnki put" koja s koristi za treninge i takmičenja a ova nova je namontirana u  OŠ "Jovan Mikić": To je najviša veštačka stena u Srbiji u zatvorenom prostoru. Unaprediće ovaj sport jer će se na njoj vršiti takmičenja u težinskom i brzinskom penjanju. N aovaj način grad dobija jedan novi sportski sadržaj. N aovom smo radili volonterski i tu se zahvaljujem Građevinskom fakultetui koji je projektovao i ispitao ovu stenu za moguća takmičenja. Veštačka stena deset metara i trideset cantimetara i na nju se mogu penjati četiri penjača istovremeno. 

U ima planinarskog klub aobratio se Bognar - Naša sekcija broji 15 aktivnih takmičara. Svake godine Spartak ima državnog prvaka a ove godine čak tri. Dobijanjem ovakvog rekvizita dobili smo odlične uslove za trening i verujem za dalji napredak. U subotu će se održati revijalno takmičenje na kojem će se pored takmičara iz Srbije pojaviti i klubovi iz Hrvatske i Mađarske. Iskoristićemo priliku da proglasimo i nagradimo najbolje u ovoj sezoni. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search