Sumirani rezultati uspešne sezone karate kluba Enpi

Pon, 28.12.2015 - 11:23 -- dejan.vukovic

Karate klub Enpi je imao veoma uspešnu 2015 godinu, rečeno je na završnoj manifestaciji koja je održana u Dečijem pozorištu. Klub se može pohvaliti sa dve masovne organizacije, Super Enpi karate Kupom i Svetskim prvenstvom koje je održano u Subotici. Na Svetskom Šotokan šampionatu okupilo se preko 2.000 takmičara iz 38 država. 

Pored masovnih organizacija klub je ostvario i odlične rezultate u tekućoj godini. Učestvovali su na preko 50 takmičenja gde je osvojeno čak 360 medalja od kojih je 161 zlatna među kojima ima sa Svetskih i Evropskih prvenstva kao i sa prvenstva Srbije. Na završnoj manifestiji predsednik kluba Milorad Ćopić se zahvalio najuspešnijima i podelio im pehare za ostvarene rezultate. Najuspešniji takmičar u 2015 godini je bio Đođre Vuković osvajač dve srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, zlatne medalje na evropskom prvenstvu i pet zlatnih na Prvenstvu Srbije. Drugi na rang listi je Stefan Ćeran a treći Dimitrije Anđelović. Slede, Milorad Mijić, Milan Poledica, Dejan Otašević, Vladan Grbić, Kemal Rabti, Simona Ivković i na desetom mestu Una Šujić.

Milorad Ćopić se ovom prilikom zahvalio prijateljima kluba bez kojih se Svetsko prvenstvo ne bi moglo ovako kvalitetno realizovati. - Iza nas je jako naporna sezona i o tradiciji smo organizovali ovakav prijem da se zahvalimo najboljim takmičarima i sumiramo naše rezultate. Prilika je bila da se zahvalimo prijateljima kluba i medijima koji prate naše aktivnosti. Ove godine smo imali velika takmičenja, Prvenstvo Evrope u Letoniji koje nas je mnogo koštalo, izuzetno dalek put, ali se isplatilo ostvarili smo odlične rezultate. Organizacija Prvenstva Sveta u Subotici, koji je bio izuzetno zahtevan projekat i da nije bilo ljudi koji su stali iza nas teško bi ga organizovali. Svetsko prvenstvo je na kraju ocenjeno kao jedno od najbolje organizovanih u istoriji u Šotokan federaciji. Koliko smo kvalitetni govori i ovaj podatak. U Srbiji ima 766 karate klubova koji su registrovani u APR-u a od sedam seniorskih takmičara koji će predstavljati Srbiju na sledećem Evropskom prvenstvu pet će biti iz karate kluba Enpi. Trudimo se da imamo kontinuitet i imamo sve generacije izrazito kvalitetne.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search