Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Milorad Ćopić

Danas je u Subotici formiran gradski odbor Jedinstvene Srbije. Za predsednika GO je izabran Milorad Ćopić, sportski radnik, predsednik Šotokan saveza Srbije.

Pet, 08.12.2017 - 19:18

Завичајна заједница "Република Српска" Суботица данас је представила програм “Дани Српске у Србији” у Суботици, који ће трајати од 16. до-20. септембра 2017. године и обиљежиће га богат културно - уметнички и спортски програм, као и сусрети привредника:

  • Субота, 16. септембра, 19.00 ч - СКЦ "Свети Сава" - Монодрама "Вук Караџић" - Љуба Божовић по тексту Милована Витезовића;
  • Недеља, 17. септембра - 19.00 ч - Градска кућа - Концерт Гудачког оркестра Бањалучке филхармоније. Диригент: Иван Оташевић;
  • Уторак,  19. септембра - 18.00 ч - Хала спортова "Дудова шума" - Финале "Завичајног купа Републике Српске" у малом фудбалу;
  • Среда, 20. септембра - 11.00 ч - Регионална привредна комора - Промоција...
detaljnije
Čet, 14.09.2017 - 12:43

Богатим културним програмом у Великој већници Градске куће вечерас су почели 4. „Завичајни дани“. Ову манифестацију, која ће се под слоганом „Различитост зближава“ у Суботици одржавати до 9. септембра, свечано је отворио Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за области туризма, инвестиција и међународне сарадње.

– Манифестације попут 'Завичајних дана' доприносе представљању и неговању културе и правих вредности не само српског народа , који је богатство различитости градио на различитим просторима где живи кроз историју, већ и свих других народа и националних заједница које живе у вишенационалној средини као што је Суботица – нагласио је Самарџић.

Суботица је на светској мапи, навео је, препознатљива по...

detaljnije
Uto, 05.09.2017 - 22:22

Regionalno takmičenje zavičajnog Kupa republike Srpske u fudbalu u Srbiji održano je u multipleks Areni uz učešće 13 ekipa u seniorskoj i u konkurenciji veterana. Među seniorima trijumfovala je ekipa Proneks dok je među veteranima najbolja bila ekipa Multipleks Arena.   

Zavičajni Kup Republike Srpske u fudbalu u Srbiji održava se drugi put. Učestvuju četiri regionalna centra: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Subotica. Nakon kvalifikacionih turnira po regionalnim centrima, četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraju se krajem avgusta i početkom septembra i to za seniore u Beogradu a za veterane u Zrenjaninu. Finalni turnir održava se u Subotici, 14.09.2017. godine. 

U Subotici u kategoriji veterana trijumfovala je ekipa Multipleks Arena koja je u finalu savladala Euro...

detaljnije
Ned, 09.07.2017 - 23:17

U periodu od 5. do 7. maja u Subotici je održano Prvenstvo Evrope u karate u okviru Šotokan organizacije.

Okupilo se oko 1400 takmičara i velikog broja evropskih zemalja, među kojima su najbrojniji bili iz Rumunije. Prvenstvo je svečano otvorio predsednik Organizacionog Odbora Branislav Joka, a organizatori su iskoristili ovu priliku da se zahvale pojedincima koji su svojim doprinosom učestvovali u organizaciji ili pomogli u razvoju karate sporta.

U tri dana nastupilo je 24 takmičara iz Subotice, osam prvog dana na Evropskom Kupu i 16 takmičara na Prvenstvu Evrope. Najinteresantniji deo odvijao se u nedelju kada su na programu bili seniori u pojedinačnoj i ekipnoj konkuenciji u borbama.   

Uskoro više o rezultatima srpskih takmičara

Ned, 07.05.2017 - 16:32

Evropko prvenstvo u karateu u okviru Shotokan karate federacije održava se u Subotici u Hali sportova od petka 5. maja do nedelje 7. maja u organizaciji karate kluba Enpi i Shotokan karate saveza Srbije.

Prvenstvo je najavio organizator Milorad Ćopić - Prvog dana u petak 5. maja do 21 sat takmičiće se deca od žutog do braon pojasa za Evropski Kup. U subotu 6. maja nastupiće najbolji takmičari iz svih reprezentacija koji su vlasnici braon i crnih pojaseva. Najinteresantnije će biti u nedelju kada će nastupiti najbolji seniorski takmičari kao i borbe u ekipnoj konkurenciji. Učestvuje oko 1400 takmičara iz cele Evrope, među kojima je najbrojnija reprezentacija Rumunije. Karate klub Enpi čini jači deo reprezentacije Srbije i nadamo se dobrim rezultatima. ...

detaljnije
Pet, 05.05.2017 - 21:24

Osamnaesti po redi Super Enpi Kup u organizaciji karate kluba Enpi održan je u Hali sportova u nedelju 26. marta. Učestvovao je 1220 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji. 

Organizator Milorad Ćopić zadovoljan je odzivom takmičara - Učestvovalo je 78 klubova sa 1220 takmičara iz 11 zemalja. Ova godina je bila  malo specifična zbog novog Zakona o sport koji je stupio na snagu u Srbiji, zbog čega je odziv slabiji u odnosu na prošlu godinu, ali sa 1220 takmičara je ponovo najmasovniji turnir u Srbiji i u regionu. Održali smo kvalitet i kvantitet turnira i svi koji su došli su veoma zadovoljni. Mnogi su stigli dan ranije te su posetili Grad, jezero Palić, ergelu Kelebija i mnoge znamenitosti što pruža Subotica. Karate klub Enpi je nastupio sa 105 takmičara u svim uzrasnim...

detaljnije
Pon, 27.03.2017 - 20:53

09.01.2017. Zavičajna zajednica Republike Srpske iz Subotice je obeležila i proslavila slavu Sveti prvomučenik i arhiđakon Stefan i 25 godina od stvaranje i opstajanja Republike Srpske. Zavičajna zajednica Republike Srpske iz Subotice broji 1700 članova i okuplja 14 udruženja čime građani koji vode poreklo sa područja Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore. Udruženje je osnovano 02.11.2014. u Subotici. Proslava i obeležavanje je upriličeno u ugostiteljskom objektu "Jelen Salaš" gde je bilo prisutno 150 zvanica kako sa prostora Republike Srpske tako i sa prostora Srbije.

Uto, 10.01.2017 - 10:54

U prostorijama Otvorenog univerziteta u Subotici, održana je redovna III godišnja Skupština ZZRS-Subotica (Zavičajna zajednica Republika Srpska - Subotica). Sednicu je vodio i njome presedavao predsednik Skupštine ZZRS-Subotica g. Duško Simić. Nakon izabranog radnog predsedništva, članova radnih tela, i konstatacije da sednici prisustvuje dovoljan broj delegata (90), prisutnima se obratijo predsednik I.O. zajednice g. Milorad Ćopić. U svome izlaganju u proteklom periodu istakao je da je udruženje imalo niz dobrih projekata, kako u humanitarnom, tako i u društvenom  radu, i da  je dosta radilo na afirmacijii članstva, i da na današnji dan imamo preko 1.700 članova. Posebno je pohvalio naše podružnice u Novom Žedniku i Đurđinu, kao i udruženje Vrbljanaca GO u Subotici...

detaljnije
Ned, 18.12.2016 - 01:10

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske (BIH), i njeni predstavnici u Srbiji, prisustvovali su 28.maja otvaranju ogranka zavičajne zajednice "Republika Srpska" u hramu Srpske Pravoslavne Crkve u Đurđinu.

Pon, 30.05.2016 - 12:45
Subscribe to Milorad Ćopić