Vojvodina slavila u Subotici

Ned, 17.04.2016 - 02:10 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Vojvodina 18:20 (9:9) 

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 800. Sudije: Marić Branka i Mašić Zorica. Sedmerci: Spartak Vojput 5/3 Vojvodina 4/1. Isključenja Spartak Vojput 8 min, Vojvodina 8 min.

Spartak Vojput: Kosović, Đekić 1, Perović, Knežević 1, Ljubojević 7, Lojaničić, Radulović, Distol, Županjac 6, Jelić 1, Basarić 2, Rakocija, Čupić, Abadžić.

Vojvodina: Arsenić L., Orbović 4, Popov 1, Todorović 2, Milašević, Perović, Rastvorcev, Marjanović 1, Smiljanić, Ranisavljević, Jovanović 6, Arsenić N. 1, Stanković 5, Rajičević, Vučković, Gugleta.

Rukometaši Spartak Vojputa nisu uspeli da savladaju aktuelnog prvaka Srbije. U meču koji je do samoga kraja bio rezultatski veoma uzbudljiv gosti su pobedu overili u poslednjem napadu. Subotičanima je na ovoj utakmici nedostajala realizacija bekova koji su zajedno postigli samo jedan gol. 

Početak utakmice pripao je Vojvodini koji su sa dva gola Stankovića i jednim Todorovića poveli sa 3:0. Županjac je u 7. minutu uspeo da postigne prvi gol za domaće. Nakon odlične igre u odbrani, Ljubojević smanjuje na 3:2. Subotičani su u 10. minutu na terenu imali dva igrača manje, međutim odličnom igrom u odbrani naterali su protivnika na grešku i čak izjednačili preko Ljubojevića. Usledila je još jedna uspešna odbrana i gol Županjca za preokret, 4:3 u 12 minutu. Razigrao se tada Jovanović, postigao tri gola u nizu i vratio prednost na stranu novosađana 4:6. U 23. minutu novo poravnanje na utakmici, Županjac odlično krade loptu, dodaje Ljubojeviću koji svojim četvrtim golom donosi 7:7. Ponovo je Jovanović bio strelac za Vojvodinu, da bi Županjac i Ljubojević preokrenuli na 9:8. Arsenić je izjednačio na 9:9 a Radulović je odbranjenim sedmercom sačuvao nerešen rezultat nakon pola sata igre.

Drugo poluvreme počelo je vodstvom Spartak Vojputa, kada je Jelić je sa crte od šest metara pogodio mrežu za 10:9. Prvu ozbiljniju prednost gosti su stekli u 38. minutu kada je Arsenić odbranio sedmerac Županjcu a Todorović na suprotnoj strani pogodio za 11:14. Nakon dve odlične odbrane Radulovića, domaći su se primakli na gol zaostatka 14:15. Deset minuta pre kraja Todorović povećava na 16:18. Pet minuta kasnije pogodio je Basarić a zatim Knežević sa sedam metara donosi novo poravnanje na utakmici, 18:18. Ekipe su igrale odlično u odbrani zbog čega je bilo malo golova na utakmici a posebno u poslednjih desetak minuta. Tri minuta pre kraja Marjanović pogađa za novo minimalno vodstvo Vojvodine, 18:19. Spartak Vojput je propustio dva napada za izjednačenje da bi pobedu gostima osigurao Orbović, desetak sekundi pre zvuka sirene.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search