Senta slavila u Subotici

Ned, 29.05.2016 - 18:56 -- dejan.vukovic

Bačka 1901 – Senta 2:3 (1:0)

Subotica, stadion FK Bačka 1901, gledalaca: oko 300. Sudija: Danilo Nikolić. Strelci: Zlatković u 17., Nosković u 73. (za Bačku 1901), Manojlović u 57. Stošić u 60. minutu, Rajkovača u 89., Crveni karton: Manojlović u 90. minutu (drugi žuti) (Senta).

Bačka 1901: Tasić, Kiš (67. Vojnić), Savović, Ćalasan, Ušumović, Banjac, Jakovljević (67. Vučković), Nikić, Zlatković, Matić (85. Matijević), Nosković.

Senta: Živkov, Đuranović (74. Štrbac), Jelić (71. Balabanović), Mirkov, Tomović, Sremčević, Vuković (74. Maksimović), Rajkovača, Manojlović, Lazić, Stošić.

Bačka je poražena u derbiju kola u utakmici u kojoj je povela sa 1:0, imala niz prilika, ali na kraju sva tri boda su odneli gosti golom Rajkovače u poslednjem minutu susreta. .

Bačka je povela u 17. minutu golom Danijela Zlatkovića, koji je odlično izveo slobodan udarac sa oko osamnaest metara i loptu smestio u mrežu iza golmana Živkova. Nakon vodećeg gola domaći su imali terensku inicijativi ali bez ozbiljnijih šansi za gol. Crveno-beli su mogli da udvostruče vodstvo u 42. minutu no golman Živkov je delić sekunde bio brži od Jakovljevića i time spasao svoju mrežu. 

Na početku drugog poluvremena na obe strane po jedna lepa prilika za gol. Pokušao je Nosković glavom, na aisistenciju Matića, a na drugoj strani šansu je propustio Rajkovača. Senta je postigla dva gola u tri minuta za rezultatski preokret. Manojlović je na dodavanje Mirkova izjednačio da bi Stošić u 60. minutu prevario odbranu Bačke pobegao svojim čuvarima i matirao golmana Tasića za 1:2.  

Fudbaleri Bačke su krenuli ofanzivnije ka golu Sente. Vučković je imao odličnu šansu za novo izjednačenje, ali njegov šut završava preko gola. napadi domaćina su se isplatili pa je Nosković u 70. minutu uspeo da zatrese mrežu za 2:2. Tri minuta kasnije nova odlična prilika za Noskovića ostala je neiskorištena. Usledile su još tri ozbiljne šanse domaćih koje su propustili Ćalasan, Vojnić i Nosković. I kada se očekivalo da će se derbi završiti bez pobednika, Senta je stigla do trećeg gola. Igrao se 89. minutu kad aje Mirkov sa desne strane loptu ubacio pred gol a bivši Bačkin igrač, Davor Rajkovača glavom rešava pitanje pobednika. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search