Zatvorena umjetnička kolonija Stipan Šabić 2016.

Sub, 27.08.2016 - 19:57 -- nikola.tumbas
Josip Horvat Zašto smo došli na salaš Đorđević
Josip Horvat Zašto smo došli na salaš Đorđević
Ante Karačić o koloniji Stipan Šabić i svome radu Dužijanca
Ante Karačić o koloniji Stipan Šabić i svome radu Dužijanca

Na salašu „Đorđević“ kraj palićkog jezera od 22.-26.8.2016. održan je šesti saziv međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2016.“ u organizaciji HLU „Croart“ iz Subotice. Na likovnu koloniju pristigli su umjetnici iz Srbije i inozemstva – Hrvatske, Njemačke, Rumunije, Makedonije i Australije koji su u ugodnom ambijentu imali mogućnost stvaranja likovnih djela, prije svega štafelajnog slikarstva a nastao je i jedan rad skulpturalnog karaktera.

Umjetnici prisutni na šestom sazivu međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2016.“: Ante Karačić, Ankica Perge Karačić (Njemačka), Hristijan Sanev (Makedonija), Nera Matijević (Srbija), Dubravko Mokrović (Hrvatska), Emil Dobriban, Eniko Dobriban (Rumunija), Goran Bujišić (Srbija), Lilian Carland Malbašić (Australija), Stjepan Albot (Srbija) a svoje radove su poslali i Dušan Bujišić (Srbija) te Ivica Mareković (Hrvatska).

Otvaranje kolonije održano je u utorak 22.8., prilikom čega su nastupili mladi članovi Subotičkog tamburaškog orkestra i „Bodroški bećari“ iz B. Monoštora, članovi KUDH-a „Bodrog“. Koloniju je svečano otvorio konzul generalnog konzulata R. Hrvatske u Subotici g. Velimir Pleša. Zatvaranje kolonije i ujedno prezentacija nastalih radova održana je u petak 26.8., a tom prilikom u programu su nastupili Antonija Piuković (vokal) i Robert Đivanović (gitara) te članice Baletske škole „Raičević“ iz Subotice. Ovom prigodom publici su se obratili g. Josip Horvat, predsjednik HLU „Croart“, Hristijan Sanev u ime gostujućih umjetnika a koloniju je zatvorila gđa Lilian Carland Malbašić dok je cijeli program vodila Klara Dulić.

info: Branimir Kopilović

*

Za više detalja pogledajte njihovu facebook stranu ovde - https://www.facebook.com/hlu.croart/photos/?tab=album&album_id=179032713...

*

* Nekoliko detalja o salašu Đorđević bit će postavljeno u drugom izveštaju.

Autor teksta: 
Custom Search