DSHV domaćin seminara sekcije slavenskih manjina Federalne unije europskih manjina

Čet, 27.10.2016 - 23:36 -- nikola.tumbas

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini od 27. do 30. listopada bit će u Subotici domaćin seminara sekcije slavenskih manjina Federalne unije europskih manjina, čiji je DSHV član više od 20 godina. Na seminaru u Subotici sudjelovat će predstavnici iz slavenskih manjinskih zajednice Ukrajine, Austrije, Albanije, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Njemačke i Srbije, a razgovarat će se o političkoj participaciji manjina na primjeru Hrvata u Srbiji, društvenom položaju slavenskih manjina u europskim državama te o daljnjoj suradnji.

Prvi susret sudionika se odigrao u Hrvatskom nacionalnom vijeću, večeras, a sutra od 16 sati je u Galeriji u Tavankutu je početak seminara.

Federalna unija europskih manjina ugledna je međunarodna, europska organizacija koja okuplja i zastupa interese više od 90 nacionalno-manjinskih zajednica, to jest njihovih organizacija iz 32 europske zemlje. Utemeljena je 1942. u Parizu s ciljem da zastupa interese europskih manjina na regionalnoj, nacionalnoj i posebice na europskoj razini. Ona radi zajedno s institucijama Europske unije, zatim s Vijećem Europe, Ujedinjenim narodima te dr. i predstavlja glas manjina u tim međunarodnim organizacijama. Održavanje seminara u organizaciji Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini veliko je priznanje DSHV-u.

 

 

Fotograf: 
Custom Search